Kategorie
 
 
 
 
 

Recenze nejprodávanější kuše ADDER

Středa, 31 května 2023
Recenze nejprodávanější kuše ADDER

V tomto článku se budeme detailně věnovat jedné z nejprodávanějších reflexních kuší se zásobníkem od výrobce Ek-Archery. Jedná se o model ADDER, což v překladu znamená zmije. Tato kuše vyšla v roce 2020 a byla posledním vývojovým číslem kuší série Cobra system R. Úplně první model a její předchůdce, který nastartoval velmi populární sérii bylo číslo R9. Kuše Cobra system R9 vyšla na trh v roce 2019.

Poptávka po kuši ADDER byla opravdu obrovská

Vývojáři použili několik průlomových prvků, které střelci okamžitě zaregistrovali. Průlomová technologie spodního napínání, kde se kuše napíná pomocí otevírání a zavírání spodní páky. Tato natahovací páka je pak pevně jištěna robustní pojistkou v pistolové rukojeti. Otevírá se pomocí oboustranné pojistky. Jakmile odemknete pojistku, jednoduše kuši otevřete spolu s pákou „jako nůžky“. Při zavření se zasekne tětiva ve spoušťovém mechanismu a tak se kuše napne. Napínací páka tvoří neoddělitelný a jedinečný design celé řady Cobra system R, RX i ADDER.

Dalším průlomovým prvkem je rychlá demontáž celé zbraně. Před-integrovanými pinovými kolíky v těle zbraně umíte rychle nasadit lučiště a pažbu. Po zajištění pinovými kolíky je kuše pevná, opravdu bezpečná a připravená k použití. Takto umíte zbraň lépe skladovat nebo přepravovat například ve vaku značky Ek-Archery.

V neposlední řadě zmíníme ramena, která jsou hlavním motorem mechanických zbraní. Pro sérii kuší Cobra system R je od výrobce k dispozici několik ramen s odlišnou napínací silou. První model R9 dostal ramena o síle 90 liber. Dokonce je výrobce později zesílil a mohli jste si je jednoduše vyměnit za silnější o výkonu 110 liber. Ve druhém modelu kuší série R s přesným označením RX je již napínací síla ramen až 130 liber. Tato ramena už mají také tlumiče tětivy, které snižují hluk výstřelu a prodlužují životnost tětivy.

Průlomový typ kuše

Toto vše je základem pro kuši ADDER. Je celosvětově průlomovým typem kuše, protože je opakovací. Takové označení pochází z rozdělení střelných zbraní a znamená, že zbraň je více ranová s mechanismem napínání, který „opakuje“ nabíjení střely. Kuše ADDER dostala zásobník s kapacitou 5 šípů. Její napínací síla zůstala 130 liber. Rychlost šípu je 270 Fps (82 m/s). Výkon je překvapující, dokáže ulovit něco „menšího“. Zásobník používá speciální karbonové šípy o délce 7,5“.

Dnes je již dostatek různých šípů jiných značek pro kuše ADDER. Třeba i lovecké s ocelovými hroty.

V Evropě je kuše ADDER jednou z nejprodávanějších vůbec. Její design je nabit taktickými prvky a můžete si ji osadit nesčetným množstvím příslušenství, jako kolimátor (nachází se ve výrobním balení), optikou, dvojnožkou (bi-pod), laserem apod. Má teleskopicky nastavitelnou pažbu, přídavnou přední rukojeť pro lepší úchop. Absolutní Boom, který nevyprchá ani po pár letech a dodnes je tato kuše v nabídce téměř každého prodejce. Objev funkčního mechanismu zásobníku učinil jako první nadšenec a milovník kuší ve své recenzi o modelu R9 Jörg Sprave. Ještě jednou řekneme, že ADDER je vlastně model RX se zásobníkem, který reálně podává šípy. Dokonce si dnes můžete dokoupit i zásobník značky EK-Archery s kapacitou až 7 šípů. Tento zásobník má navíc výrobní slot pro laserový zaměřovač značky Steambow.

Pokud byste se někdy rozhodli si tuto kuši zakoupit, určitě Vás nezklame. Je to absolutní speciál. Moderní kuše, která již připomíná střelnou zbraň, a to doslova také rychlostí střelby díky zásobníku. Pro koupi této kuše je třeba mít více než 18 let a být svéprávný.

 

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze