Kategorie
 
 
 
 
 

Licencované repliky pistolí značky GLOCK

Pondělí, 26 června 2023
Licencované repliky pistolí značky GLOCK

O značce GLOCK snad slyšel každý, kdo se byť jen trochu někdy věnoval zbraním, nebo se o ně jen okrajově zajímal. Pistolemi značky GLOCK jsou vyzbrojeny mnohé ozbrojené složky po celém světě. Tato značka je mimořádně oblíbená i mezi civilními držiteli zbraní po celém světě. Pojďme si tedy o této značce říci něco víc.

Všeobecně o značce GLOCK

Přestože je oproti jiným světovým zbrojovkám značka GLOCK velmi mladá, je považována za mimořádně kvalitní, spolehlivou a legendární. Založena byla v roce 1963 v Rakousku, první pistoli však začala vyvíjet až v roce 1980. Do tohoto momentu se věnovala výrobě drobností jako záclonové tyče, zásuvky a později polní lopatky a nože. Značka nese název po svém zakladateli Gastonu Glockovi. K výrobě pistolí se značka dostala na základě armádního požadavku na novou samonabíjecí pistoli.

GLOCK 17 jako první pistole

První pistole vznikla v roce 1982 a dostala pojmenování GLOCK 17. Ano, všeobecně známý a slavný model GLOCK 17 je již na trhu více než 40 let a během té doby prošel několika generačními úpravami a vylepšeními. Typickým znakem pistolí značky GLOCK je polymerový rám a spoušťový mechanismus Safe Action. Aktuálně má značka GLOCK v nabídce mnoho modelů pistolí v různých rážích.

Na trhu naleznete pistole značky GLOCK v provedeních jako vzduchová nebo airsoft pistole. Nejsou to ovšem originály z rakouské dílny této značky. Licenci k výrobě replik v různých formách má totiž německá společnost UMAREX GmbH & Co. KG. Jen tato německá společnost smí vyrobit a uvést na trh repliku pistole GLOCK s řádnými nápisy, označeními a logy této značky.

 

GLOCK jako airsoft

Za zmínku určitě stojí model GLOCK 17, který je dostupný také v airsoft verzi jako třetí generace nebo čtvrtá generace. Oba modely jsou vybaveny systémem Blow-Back, díky kterému se závěr pohybuje při každém výstřelu jako na reálných samonabíjecích pistolích. Nabídka je zastoupena i menším a také velmi známým modelem GLOCK 19, který je dostupný také v levnější verzi bez funkce Blow-Back nebo v armádní verzi jako GLOCK 19X s funkcí Blowback. Všechny zmíněné modely jsou poháněny systémem CO2 obsaženého v bombičce.

GLOCK jako vzduchovka

Ani v kategorii vzduchových CO2 pistolí nechybí zastoupení modelu GLOCK 17 jako verze v kal. 4.5 mm na ocelové broky pro hobby střelbu nebo na standardní diabolky pro přesnější terčovou střelbu. Příznivci modelu GLOCK 19 si přijdou na své prostřednictvím modelu na ocelové kuličky bez funkce Blow-Back nebo armádní verze GLOCK 19X s funkcí Blow-Back.

Další formy replík pistoli značky GLOCK

Mimořádně oblíbenou replikou je pistole T4E GLOCK 17, která vystřeluje gumové projektily, barvicí projektily nebo projektily se slzotvorní látkou, a to energií až do 5 Joulů. GLOCK 17 je vyráběn také jako replika ve formě expanzní pistole (tzv. plynovky) na náboje 9 mm P.A. Knall.

 

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze