Kategorie
 
 
 
 
 

Airsoftové repliky pistolí značky CZ

Čtvrtek, 02 února 2023
Airsoftové repliky pistolí značky CZ

Česká zbrojovka a.s. (zkratka CZ) patří mezi největší a nejúspěšnější výrobce střelných zbraní ve světě. Její záběr je opravdu široký, věnuje se výrobě krátkých samonabíjecích zbraní (pistolí), dlouhých samonabíjecích zbraní, loveckých opakovacích pušek, ale i armádních samočinných (plně automatických) zbraní. Nabídka této značky je tedy opravdu široká a pestrá. Aktuálně zaměstnává přes 1 500 lidí. Její historie a počátky sahají až do roku 1936.

Jelikož zbraně této značky byly vždy velmi oblíbené, začala stoupat poptávka po jejich replikách ve formě airsoft zbraní. Této šance se chytil dánský výrobce airsoft zbraní ASG (Action Sport Games), který má oprávnění k výrobě licencovaných replik zbraní značky CZ. Jelikož repliky značky ASG jsou licencovány, tak jsou velmi přesně vyrobeny a nesou i originální značení jako jejich originální předlohy. V pokračování článku naleznete licencované airsoft repliky pistolí značky CZ.

CZ 75 D COMPACT

Model 75 D Compact představuje kompaktnější a modernizovanou verzi legendárního modelu CZ 75. Vzhledem k rozměrům a hmotnosti byla navržena zejména z důvodu možnosti dlouhodobého nošení. Je určena pro mířenou střelbu do 50 m. Od roku 2001 byla postupně zaváděna do výzbroje policie ČR. Vyráběla se v kalibrech 9 x19 a .40 SW. Později ji nahradil model s označením CZ P-01. Značka ASG nabízí repliku této pistole hned v několika verzích. Dostupná je s pohonem GAS, CO2 nebo jako manuální verze.

CZ SP-01 SHADOW

Model SP-01 Shadow byl navržen primárně pro sportovní střelbu podle pravidel IPSC, přičemž se stal velmi úspěšnou zbraní na různých soutěžích. Uplatnil se však i jako pistole pro osobní ochranu. Standardně se vyrábí v kalibrech 9 x 19 a 9 x 21 a již existuje i novější model s označením Shadow 2. Ve formě licencované airsoft repliky je model SP-01 Shadow dostupný s pohonem CO2 nebo v manuální verzi.

CZ P-07 DUTY

Model P-07 se vyznačuje svým moderním designem, kompaktními rozměry a nižší hmotností dosaženou díky polymerovému rámu. Dosáhl velkého úspěchu i v zahraničních ozbrojených složkách jako služební zbraň, těší se však velké oblibě i jako pistole pro osobní ochranu. Dostupný je v několika kalibrech, a to 9 x 19, 9 x 21, 9 mm Browning a .40 SW. Airsoft repliky značky ASG jsou poháněny prostřednictvím CO2 a jsou dostupné ve verzi s funkcí Blow-Back i bez ní.

CZ P-09

Model P-09 je full-size modelem, designově je totožný s modelem P-07, je však větší. Byl vyvinut za účelem dosažení maximální možné přesnosti a co největší palebné kapacity při zachování co nejnižší hmotnosti. Využíván je jako služební zbraň, ale také jako zbraň pro osobní ochranu. Kalibrován je na střelivo 9 x 19 a .40 SW. V nabídce značky ASG nechybí ani replika této zajímavé airsoft pistole.

 

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze