Kategorie
 
 
 
 
 

Airsoftová replika B&T USW A1

Pondělí, 05 září 2022
Airsoftová replika B&T USW A1

Samonabíjecí pistole B&T USW A1 kal. 9 x 19 vznikla v roce 2016 jako reakce na potřebu nových zbraní po teroristických útocích v průběhu let 2014-2015 zejména ve Francii, kdy běžní policisté, kteří přicházejí zpravidla na místo činu jako první, nebyli schopni účinně odolávat palbě teroristů z plne automatických zbraní. Proto se švýcarský výrobce zbraní B&T (Brugger and Thomet) rozhodl vyvinout zcela novou speciální pistoli, která bude mít lepší palebné vlastnosti a schopnosti než jiné běžné pistole. Jelikož společnost ActionSportGames A/S je vlastníkem licence na výrobu airsoft replik zbraní značky B&T, tak tato výjimečná pistole nesmí chybět v jejich nabídce. Pojďme se na ni blíže podívat.

Airsoftová pistole B&T USW A1 CO2 kal. 6 mm BB je dodávána v barevném ilustrovaném kartonovém obalu a obsahem balení je zbraň, jeden zásobník a malé balení kuliček. Provedení FULL-METAL hned naznačuje, že nepůjde o žádnou levnou repliku. Tato replika působí velmi realisticky, a to i díky originálním nápisům a značením, jako má originální předloha.

PRECIZNĚ ZPRACOVANÁ REPLIKA

Hned na první pohled je vidět, že pistole je detailně a precizně zpracována. Většina její konstrukce je z kovu, včetně závěru, hlavně, zásobníku a vrchní části rámu. Hlaveň je zakončena levotočivým závitem 14 mm, na který můžete našroubovat tlumič. Základní pevná mířidla jsou velmi jednoduchá, přímo nouzová. Vrchní montážní lišta o šířce 22 však předpokládá použití kolimátoru. Díky spodní montážní liště můžete pistoli vylepšit svítidlem nebo laserovým zaměřovačem. Plastovými díly na této pistoli jsou pažbení s lučíkem spouště a sklopná pažba. Pažbení je pogumované, aby byl úchop zbraně stabilnější. S pistolí lze střílet bez ohledu na to, zda je pažba ve vyklopené nebo zaklopené poloze. Nechybí ani oboustranná pojistka proti nechtěnému výstřelu.

Rozborka je jednoduchá a velmi podobná rozborce originální předlohy. Demontáž závěru je třeba provést vždy, když chcete nastavit funkci Hop-Up (rotace kuličky). Po provedení rozborky si lze také všimnout, že i malé součástky uvnitř jsou vyrobeny z kovu.

TECHNICKÉ PARAMETRY AIRSOFT PISTOLE

Airsoft pistole B&T USW A1 CO2 nabízí energii střely do 1.00 J a úsťovou rychlost do 330 fps (100 m/s), což v případě CO2 airsoft pistolí znamená lepší průměr. Energii zbrani dodává bombička s obsahem 12 g CO2 a vkládá se spolu s kuličkami do zásobníku. Režim střelby je semi-auto.

Standardní zásobník dodávaný se zbraní má kapacitu až 26 kuliček. Hmotnost je 1 005 gramů, což na specifický tvar a rozměry tohoto modelu není vůbec mnoho. Celková délka s vyklopenou pažbou je 470 mm (255 mm se zaklopenou pažbou).

PRO KOHO JE VHODNÁ?

Airsoft pistole B&T USW A1 CO2 je vhodná pro hráče airsoftu, kteří hrají ve stylu speciální zásahové jednotky vs teroristé. Je to chytrá zbraň se slušným výkonem a taktickým designem. Velkou výhodou je možnost dokoupení i zásobníků s větší kapacitou. Pro ty, kteří dříve upřednostňují GAS verze namísto CO2 verzí, bude dobrou zprávou skutečnost, že je jako volitelné příslušenství k dispozici i zásobník s pohonem GAS. Velkým přínosem z hlediska přesnosti a pohodlí míření je i sklopná pažba. Výhodou je i možnost instalace široké škály příslušenství (např. kolimátor, tlumič a laserový zaměřovač).

Snad největšími nevýhodami jsou (z hlediska nošení) tvar a rozměry této pistole, protože se nevejde do standardních pouzder pro pistole. Značka ASG však toto předpokládala, a proto v její nabídce nechybí ani pouzdro vhodné i pro tento model pistole.

 

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze