Kategorie
 
 
 
 
 

Co jsou to produkty EDC?

Úterý, 21 března 2023
Co jsou to produkty EDC?

Se zkratkou EDC jste se už možná setkali u některých produktů, avšak možná nevíte co znamená. Zkratka EDC je odvozena z anglického slovního spojení every day carry (každodenní nošení). Produkty EDC jsou tedy různé předměty, které mají malé rozměry a lze je bez problémů s sebou nosit v každodenním životě. V českém jazyce je lze výstižně pojmenovat jako kapesní předměty.

Produkty EDC nejen že jsou malé, ale jsou to předměty, které vám mohou v každodenním životě pomoci nebo usnadnit některé životní situace. Za produkty EDC můžeme považovat např. kapesní nože, multifunkční nože, multifunkční nářadí, multifunkční přívěsky na klíče a jiné víceúčelové předměty a jiné kapesní pomůcky nebo kapesní obranné prostředky. Značkou speciálně zaměřenou na takovéto produkty je například. česká značka eXtreme EDC. Čtěte dále a dozvíte se o některých EDC produktech více.

EDC KAPESNÍ NOŽE A MULTIFUNKČNÍ NÁŘADÍ

Kapesní nůž se může sejít v různých životních situacích a vyznačuje se hlavně malými rozměry a zavírací čepelí. Typickým příkladem takového nože je zavírací nůž značky Elite Force model EF 103 s čepelí z oceli typ 440A, celkovou délkou 165 mm (s otevřenou čepelí), pojistkou typ Liner Lock a kovovým klipem pro snadné nošení. Velmi podobným kapesním nožem je nůž značky SCK model CW-K14 se zajímavou maskovací povrchovou úpravou.

Multifunkční nůž nebo multifunkční nářadí, jak již z názvu vyplývá, by měly mít víc funkcí. Mezi takové funkce kromě nože samotného patří např. vývrtka, otvírák lahví nebo konzerv, pilka, pilník, nůžky, šroubováky a jiné užitečné funkce. Příkladem malého multifunkčního nože je nůž značky SCK model CW-K22, který je vybaven téměř všemi zmíněnými přídavnými funkcemi a jeho délka v zavřeném stavu je pouze necelých 10 cm

OSTATNÍ EDC PRODUKTY

Dalším zajímavým EDC produktem pro každodenní nošení je např. Spork značky Fox. Pro ty, kteří nevědí, pojem spork (z anglického jazyka) představuje kombinaci lžičky a vidličky v jednom. Tento produkt spojuje funkce jako lžička, vidlička, klíč na matice a otvírák lahví. Díky délce pouhých 10 cm se vejde do kapsy a dá se zavěsit i jako přívěšek na klíče.

V úvodu zmíněná značka eXtreme EDC se zabývá vývojem a výrobou EDC produktů vyrobených z extrémně kvalitních materiálů. U těchto produktů se můžete spolehnout na vysokou kvalitu, zejména co se týče mechanické odolnosti a životnosti

Užitečnou EDC pomůckou této značky jsou např. malá páčidla. Možná se ptáte, na co by se vám kdy mohlo hodit takové mini páčidlo. Odpověď je jednoduchá. Na všechno, k otevření nebo vypáčení čeho používáte v běžném životě např. nehty. Např. páčidlo model Pry Bar III má délku necelých 10 cm a kromě páčidla samotného je vybaveno také univerzálním klíčem na matice, křížovým bitem typ PH2 a dírkou pro zavěšení na klíče nebo šňůrku. Je vyrobeno z kalené nerezové oceli s tvrdostí až 46 HRC.

Do nabídky této zajímavé značky patří také obranné prostředky, kterými jsou tzv. boxery. Zajímavými jsou zejména lehké plastové boxery, které jsou vyrobeny z odolného plastu typ Grilon, který se používá i pro výrobu plastových rámů pistolí.

Za zmínku určitě stojí i kvalitní kožený pásek s kovovou přezkou, ve které se ukrývá malý nůž, nebo taktické pero Survival, které je vyrobeno z leteckého duralu typ ENAW 7075 a kombinuje funkce jako pero, pravítko s měrkou do 6 cm, hrot na rozbití skla, malý nůž, magnéziové křesadlo o průměru 8 mm a kovový klip na nošení.

 

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze