Kategorie
 
 
 
 
 

Záruka a airsoft zbraně

Čtvrtek, 27 září 2018

airsoft-zbraneV nabídce různých prodejců najdete airsoft zbraně schované za pojem "dekorace" za účelem, aby nemuseli poskytovat na takové zbraně řádnou dvouletou záruku, přičemž se odvolávají na "životnost". De facto Vám tedy prodávají funkční airsoft zbraň, ale de jure Vám prodávají nefunkční dekoraci. Jak to tedy je?

POJEM ZÁRUKA A ŽIVOTNOST PŘI AIRSOFT ZBRANÍCH

Prodejci, kteří neposkytují záruku na airsoft zbraně, se odvolávají na její životnost deklarovanou výrobcem, kterou uvádějí prostřednictvím počtu výstřelů. Internetový obchod afg-obrana.cz však prodává airsoft zbraně několik let a nikdy jsme si nevšimli, že by výrobce uváděl na obalu airsoft zbraně nebo v jejím návodu informaci o životnosti vyjádřenou v počtu výstřelů.

Skutečným důvodem, proč někteří prodejci neposkytují řádnou dvouletou záruku, je pravděpodobně to, že je nenakupují přímo u výrobců nebo oficiálních distributorů ale z nespolehlivých velkoskladů, které jim nevědí vyřizovat reklamace včas, nebo je většinou zamítají. Internetový obchod afg-obrana.cz nakupuje airsoft zbraně nejznámějších světových značek (např. ASG, Umarex) buď přímo od výrobců nebo oficiálních distributorů a poskytuje řádnou dvouletou záruku na všechny airsoft zbraně a neschovává je za pojmy "dekorace" nebo "životnost". Je sice pravdou, že životnost zbraně může být přirozeným opotřebením ve formě velmi častého používání kratší než samotná dvouletá záruka. Avšak žádný dodavatel airsoft zbraní kvalitních a spolehlivých značek si nedovolí zamítnout reklamaci z důvodu "uplynutí životnosti", pokud není zbraň doslova zničena používáním a počet uskutečněných výstřelů ani nebude prověřovat.

JAKÉ JSOU NEJČASTĚJŠÍ DŮVODY ODMÍTNUTÍ REKLAMACÍ NA AIRSOFT ZBRANĚ?

Nejčastějším důvodem je použití nekvalitních kuliček koupených někde na trzích nebo v hračkářství. Takové kuličky mají často nepravidelný tvar nebo drsný povrch a způsobují zaseknutí se v hlavni. Kvalitní kuličky opravdu nejsou drahé, netřeba na nich šetřit.

Dalším důvodem je i opětovné použití již vystřelených kuliček, které jsou deformované a také mohou způsobit zaseknutí se v hlavni.

Důvodem je také rozebrání zbraně a v horším případě i ztráta některých součástek. Pokud se Vám zdá, že něco není s airsoft zbraní v pořádku, svěřte ji odborníkům a nerozebírejte ji.

kulicky bb walther

DOPORUČENÍ A RADY NA PŘEDCHÁZENÍ PORUCH A NEPŘÍJEMNOSTI

Zejména v případě manuálních airsoft zbraní je nedoporučujeme svěřit příliš mladým osobám, které na její natažení ještě nemají dostatek síly. Tento nedostatek síly ve formě několika násobného a neúspěšného snažení se zbraň natáhnout způsobuje, že při takovém zacházení působí na součástky nepřirozené síly a tlak, které mohou vést k oslabení některé součástky, v horším případě i její nevratné mu poškození. Pokud mladý střelec ještě nevládze, je třeba mu s tím pomoci, předejdete tak poškození své airsoft zbraně.

V případě zbraní poháněných CO2 bombičkou nenechávejte zbraň zbytečně několik dní natlakovanou. Vždy bombičku vložte před střelbou a po ukončení střelby bombičku vytáhněte ze zbraně. Také mějte mezi jednotlivými stlačování spouště pauzu alespoň 0.5 sekundy. Při extrémně rychlé střelbě se totiž uvolňuje velmi velké množství CO2 a těsnění začíná zamrzat a tím se může vážně poškodit. Občas do zbraně vložte bombičky s příměsí oleje, premažete tím důležité součástky a ošetříte těsnění.

Při koupi airsoft zbraně se tedy vždy u prodejce přesvědčete, zda kupujete airsoft zbraň s řádnou zárukou nebo "dekoraci'' bez záruky. A vždy se řiďte návodem a bezpečnostními pokyny.

 

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze