Kategorie
 
 
 
 
 

Základní typy airsoftových zbraní

Pátek, 13 března 2020
Základní typy airsoftových zbraní

Airsoftové zbraně jsou nástrojem zejména na hru se stejnojmenným názvem airsoft, která je zajímavá hlavně pro mladší lidi. Jsou však vhodné i pro mladistvé na hobby střelbu do terče např. na dvoře. Většina z těchto zbraní jsou věrné repliky originálních modelů, a když je držíte v rukou, máte pocit, že držíte reálnou zbraň. Co znamená pojem airsoft a jaké typy těchto zbraní známe? Dočtete se dál.

VYUŽITÍ airsoftových ZBRANÍ

Ve hře s názvem "airsoft" účinkuje několik hráčů, kteří jsou rozděleni do různých týmů a snaží se splnit předem stanovené úkoly a cíle a přitom zásahem ze zbraně "odstranit" protihráče, kteří jim v tom brání. Cílem této hry bývá zpravidla vysvobození rukojmí nebo nalezení a zneškodnění imitace bomby. Specifikem této hry je skutečnost, že zasažena osoba by měla dát jasně najevo a přiznat se, že byla zasažena a podle předem stanovených pravidel musí být dočasně nebo i trvale vyřazena ze hry.

Tyto zbraně jsou však vhodné i pro mladistvé na hobby střelbu do terče např. na dvoře. Pamatujte však vždy na to, že i airsoftové zbraně jsou zbraněmi kat. "D" a jsou prodejní pouze osobám starším 18 let. Dospělá osoba může takové zbraně svěřit i mladistvým, ovšem pouze pod jejich dohledem! Airsoftové zbraně vystřelují projektily ve formě plastových kuliček o průměru 6 mm. Tento kalibr bývá označován jako "6 mm BB". Tyto zbraně nejsou život ani zdraví ohrožující. Nebezpečné jsou pouze při zásahu do oblasti obličeje. Proto doporučujeme zakoupit si k takovým zbraním i chrániče obličeje (masky) a očí (ochranné brýle).

ROZDĚLENÍ AIRSOFT ZBRANÍ

Airsoftové zbraně lze rozdělit podle různých kritérií. Stejně jako při řádných reálných střelných zbraních je můžeme rozdělit na dlouhé (např. puška, brokovnice a samopal) a krátké (pistole a revolver). Rozdělujeme je i podle toho, co jim dodává energii. Zde rozlišujeme mechanické (pružinové) zbraně, zbraně poháněné CO2 nebo elektrické (na baterky). Rozdělit je můžeme i podle energie nebo úsťové rychlosti, kterou umí vyvinout. Energie se měří v joulech a rychlost v m/s nebo fps. Podle energie zbraně je třeba vybírat i kuličky z hlediska hmotnosti. Platí pravidlo, čím levnější airsoftová zbraň, tím více je plastová a naopak, čím dražší provedení, tím více kovových dílů obsahuje. Mezi nejúspěšnějších výrobců airsoftových zbraní patří určitě značky ASG (Action Sport Games - Dánsko) a Umarex (Německo). Airsoft zbraně nakupujte výhradně od prověřených distributorů, kteří na ně poskytují řádnou dvouletou záruku.

KRÁTKÉ AIRSOFT ZBRANĚ

Sem patří pistole a revolvery. Nejjednodušším provedením, zpravidla s nízkou energií střely, jsou tzv. manuálně pistole. Je třeba je před každým výstřelem natáhnout. Kulička je vystřelená na základě uvolnění předtím stlačené pružiny stisknutím spouště. Patří mezi nejlevnější. Silnějšími jsou airsoftové pistole a revolvery poháněné prostřednictvím bombičky s obsahem 12 g CO2, která se zpravidla vkládá do pažbení nebo prostřednictvím plynu (tzv. Green Gas), který se natankuje do zásobníku. Jedna bombička nebo jedno natankování zásobníku zpravidla vydrží kolem 50 výstřelů. Takové zbraně již není nutné před každým výstřelem natáhnout. Některé krátké airsoftové zbraně jsou poháněny také pomocí elektrických baterií a zpravidla vědí střílet i v režimu full-auto.

DLOUHÉ AIRSOFT ZBRANĚ

Zahrnují zejména různé typy pušek, brokovnic a samopalů. I tyto mohou fungovat na manuálním, CO2 nebo elektrickém principu. U některých samopalu se vyskytuje i kombinovaný princip. Ten kombinuje zpravidla elektrický systém s manuálním, což znamená, že když baterie ztratí energii, tak můžete střílet pomocí manuálního přebíjení. Samopaly poháněné bateriemi mají zpravidla i přepínač, kterým regulujete režim full-auto a semi-auto.

ZÁKLADNÍ AIRSOFT POJMY

  • ASG (Airsoft Spring Gun) - manuální / pružinová zbraň
  • AEG (Airsoft Elektric Gun) - elektrická zbraň
  • AG CO2 (Airsoft Gun CO2) - zbraň na CO2 bombičku
  • Dual Power - kombinace manuální zbraně a elektrické zbraně
  • 6 mm BB - kalibr (průměr) plastových kuliček
  • Blow-Back - funkce zbraně, která zajišťuje, aby se závěr při každém výstřelu pohyboval, jako při reálné zbrani
  • Energie výstřelu - kinetická energie vystřelené kuličky měřená v joulech
  • Velocity - rychlost vystřelené kuličky měřená v m/s nebo fps
 
avatar
stevo kojda

dobri den kolko je 1.0j fps je nato neaka tabulka vsade pisu bud fps,J,ms aeste aky je rozdiel medzi semi.auto a semi full auto vdaka

...
avatar
eshop@afg.sk

Dobrý deň, nakoľko ste načrtli zložitejšiu tému a niekoľko otázok naraz, prosím, obráťte sa na nás emailom alebo telefonicky.

...

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze