Kategorie
 
 
 
 
 

VÍTE, PROČ JE AIRSOFT SVĚTOVĚ OBLÍBENÝM SPORTEM? MY VÁM TO PROZRADÍME

Pondělí, 19 dubna 2021
VÍTE, PROČ JE AIRSOFT SVĚTOVĚ OBLÍBENÝM SPORTEM? MY VÁM TO PROZRADÍME

Airsoft není jen adrenalinový sport. Pro jeho hráče je to hra, vášeň a způsob života, který jim předá různé dovednosti, zejména co se týče manipulace se zbraněmi, bojových technik, taktik a strategií. Může Vás naučit také čestnosti a disciplíně. Často se zaměňuje s druhým sportem – paintballem. Co to tedy airsoft je a co k němu potřebujete se dočtete dál.

HRA AIRSOFT

Hra airsoft se uskutečňuje střelbou ze zbraní, které jsou většinou přesnými replikami nebo přibližnými napodobeninami předloh reálných střelných zbraní. Střelivem do takových zbraní jsou plastové kuličky o průměru 6 mm. Energie střely těchto zbraní se pohybuje v rozmezí od cca 0.50 J do 5.00 J. Základním rozdílem mezi hrou airsoft a paintballem je skutečnost, že při hře paintball se používají zbraně, které se příliš na reálné střelné zbraně nepodobají, chybí jim tedy autentičnost. Zároveň však paintballové zbraně jsou mnohem silnější díky větším kalibrům a větší energii střely, která se pohybuje od cca 5.00 J do 15.00 J. Zatímco airsoftová zbraň způsobí jen nepříjemný štípanec, zásah projektilem z paintballové zbraně je velmi nepříjemný, bolestivý a může způsobit až krevní podlitiny, modřiny. Výhodou paintballu však je, že střely obsahují barvu, která při zásahu soupeře označí a je tedy očividné, že dostal zásah. Jak jsme naznačili v úvodu, při airsoftu se člověk musí naučit čestnosti a disciplíně, protože zásah malou airsoftovou kuličkou musí přiznat. Pokud však nechcete po hře chodit domů s několika silnými modřinami po celém těle, lepší volbou bude airsoft.

Ve hře s názvem airsoft účinkuje několik hráčů, kteří jsou rozděleni do různých týmů a snaží se splnit předem stanovené úkoly a cíle a přitom zásahem ze zbraně eliminovat protihráče, kteří jim v tom brání. Cílem této hry bývá zpravidla vysvobození rukojmí nebo nalezení a zneškodnění imitace bomby, případně splnění jiných úkolů či cílů. Specifikem této hry je skutečnost, že zasažená osoba by měla dát jasně najevo a přiznat se, že byla zasažena a podle předem stanovených pravidel musí být dočasně nebo i trvale vyřazena ze hry. Hra se může uskutečňovat v budovách, lesích nebo jiných prostorách, kde nehrozí újma na zdraví nebo majetku nezúčastněných osob. Chcete-li uspořádat airsoftovou akci mimo soukromé pozemky, je dobré o tomto záměru informovat obec, která spravuje pozemky, na kterých akci plánujete uskutečnit.

Airsoft je velmi rozšířenou a oblíbenou hrou po celém světě zejména proto, že si můžete hrát na zločince, teroristy, kteří bojují proti vojákům, policistům a zásahovým komandám, přičemž tato hra bude působit velmi realisticky, nehrozí však újma na zdraví. Naučíte se základům manipulace se zbraněmi, naučíte se bojové techniky, strategie a taktiky.

airsoft zbran - afg

CO POTŘEBUJETE NA AIRSOFT?

  1. Airsoftová zbraň – stejně jako reálné střelné zbraně mají i airsoftové zbraně různé formy, např. pistole, revolvery, brokovnice, pušky či samopaly. Správný hráč airsoftu má doma minimálně pistoli a samopal. V případě pokud hraje v pozici např. odstřelovače, potřebuje i pušku. Pokud jste nováček, správný výběr je dobré předem konzultovat s prodejcem. Oblíbenými výrobci airsoftových zbraní jsou Umarex, ASG a Lancer Tactical. S prodejcem se nezapomeňte poradit i o vhodných taktických doplňcích na zbraně, jako např. laserový zaměřovač a kolimátor.
  2. Airsoftové střelivoplastové kuličky o průměru 6 mm se vyrábějí v různých hmotnostech, barvách a baleních. Čím máte silnější zbraň, tím těžší střelivo můžete použít. Existují také svítící kuličky vhodné pro hru v šeru nebo tmě. Kupujte jen kvalitní kuličky ověřených značek. Příliš levné a nekvalitní kuličky mohou časem způsobit poškození zbraně. Ověřenými výrobci kuliček jsou ASG, JS-TACTICAL, B.O. Manufacture a Umarex.
  3. Ochranné pomůcky – podle základních všeobecných pravidel Vás pořadatelé nepustí hrát, pokud nemáte chráněnou minimálně tvář a oči. Masky se rozdělují na celoobličejové nebo jen částečné, které kryjí jen oblast nosu, úst a líc. Částečné masky je tedy třeba kombinovat s vhodnými ochrannými brýlemi. Na škodu Vám určitě nebudou ani chrániče kolen, loktů a přilba.
  4. Taktické vybavení – nezapomínejte na pouzdra pro Vaše zbraně, ve kterých je budete během hry nosit. Vhodným taktickým vybavením, na kterém naleznete spoustu úložného užitečného prostoru pro Vaše vybavení jsou taktické vesty.
  5. Vhodné oblečení – může být rozličné, záleží to na tom, koho budete ztvárňovat, či např. teroristy, policisty, vojáka nebo někoho jiného. Pokud budete voják, na místě budou určitě maskáče. Pokud policista ze zásahového komanda, tak vhodné bude černé oblečení. Pokud hrajete venku, doporučujeme nepromokavé materiály. Nezapomínejte ani na pevnou obuv.
 

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze