Kategorie
 
 
 
 
 

V ČEM NOSIT A PŘENÁŠET ZBRANĚ? KVALITNÍ POUZDRA A KUFRY

Úterý, 08 prosince 2020
V ČEM NOSIT A PŘENÁŠET ZBRANĚ? KVALITNÍ POUZDRA A KUFRY

Pouzdro nebo kufr, které si vyberete, musí Vaši zbraň chránit před mechanickým poškozením a jinými negativními vnějšími vlivy. Rovněž by mělo být konstruováno tak, aby co nejvíce zamezovalo možné ztrátě nebo odcizení Vaší zbraně, a to pomocí vhodných pojistek, či uzavírání a samozřejmě co nejvíce skrývalo Vaši zbraň před veřejností. V současnosti je na trhu obrovský výběr z různých druhů pouzder a kufrů, jak se v nich tedy vyznat se dočtete dále.

KVALITNÍ POUZDRA NA ZBRANĚ

Pokud jste vlastníkem krátké zbraně, nejoblíbenější formou pouzder na nošení jsou boční opaskové pouzdra, ať už nylonové nebo plastové. Pouzdra pro krátké zbraně jsou vhodným přepravním způsobem, pokud máte oprávnění nosit zbraň, nebo jste vlastníkem volně prodejný zbraně. Nezapomínejte, že nošení musí být v každém případě skryté! Při výběru pouzdra je třeba se nejprve orientovat na to, zda jste pravák nebo levák. Pokud tasíte zbraň pravou rukou, je třeba se orientovat na pouzdra s označením "pravé" a naopak. Důležité je také vybrat správnou velikost pouzdra. Nylonové pouzdra jsou většinou typizované na několik typů a modelů nejběžnějších zbraní (např. CZ 75, Glock 19, COLT 1911). Pokud nevíte najít pouzdro na Váš konkrétní model, poraďte se s prodejcem, který zpravidla umí podle Vaší zbraně odhadnout správnou velikost.

Plastové pouzdra bývají většinou navrženy na jeden konkrétní model, aby zbraň v pouzdře byla co nejvíce stabilní. Další oblíbenou formou nošení krátké zbraně je její nošení pomocí podpažních pouzder. Jsou velmi komfortní, protože váha zbraně je tlumena a rozmístěna díky popruhům. Rozdělují se na horizontální, kdy vytahujete zbraň tahem stranou a vertikální, kdy vytahujete zbraň směrem nahoru. Nosit takové pouzdro se zbraní ve skryté formě však je prakticky možné jen v chladnějším období, kdy ho víte zakrýt bundou nebo kabátem. Oblíbenými značkami nylonových pouzder pro krátké zbraně jsou DASTA (Česko) a VEP (Slovensko). Kvalitními a cenově dostupnými plastovými pouzdry jsou pouzdra značky Fobus (USA-Izrael).

Pokud hledáte pouzdro pro dlouhou zbraň, ať už kulovnici nebo vzduchovou pušku, je třeba znát její celkovou délku. Vždy hledejte pouzdro s délkou co nejvíce podobnou s délkou Vaší pušky. Důležitým faktorem pro výběr dlouhého pouzdra je i skutečnost, zda je Vaše puška vybavena puškohledem. Pokud ano, je třeba vybírat i podle výšky pouzdra. Pokud většinou s puškou přepravujete i nějaké příslušenství (např. střelivo, čisticí sady a podobně), hledejte pouzdra, které jsou vybaveny i přihrádkami pro uložení příslušenství. Oblíbenými značkami dlouhých pouzder jsou GAMO (Španělsko), DASTA (Česko) a ROYAL (Čína).

KVALITNÍ KUFRY NA ZBRANĚ

Kufry jsou oblíbeným přepravním způsobem zejména při přepravě zbraní na střelnici, nebo pokud nemáte povolení k nošení krátké zbraně a její přepravování je nutné ve vybitém stavu a bez vsunutého zásobníku. Výhodou kufrů je také skutečnost, že do nich víte uložit se zbraní i jiné příslušenství, jako např. náhradní zásobníky, střelivo, čistící sadu a jiné. Při výběru správného kufru se také třeba zaměřit na rozměry Vaší krátké nebo dlouhé zbraně. Oblíbenými a cenově dostupnými kufry jsou univerzální kufry italské značky Stil Crin. V naší nabídce však najdete i originální kufry pro konkrétní modely zbraní značky Glock, Walther, CZ a Norinco. Všechny kufry v naší nabídce jsou vybaveny pěnovou vložkou, která chrání Vaši zbraň před nežádoucími pohyby během přepravy a možným mechanickým poškozením.

 
tsSLAueP

e

...
tsSLAueP

e

...

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze