Kategorie
 
 
 
 
 

TELESKOPICKÝ OBUŠEK ESP, NEJEN OBRANNÝ PROSTŘEDEK, ALE I UŽITEČNÉ NÁŘADÍ

Pátek, 23 dubna 2021
TELESKOPICKÝ OBUŠEK ESP, NEJEN OBRANNÝ PROSTŘEDEK, ALE I UŽITEČNÉ NÁŘADÍ

O tom, jaké jsou výhody a nevýhody teleskopického obušku jako obranného prostředku jsme už psali. Také jsme psali o tom, že za nejkvalitnější teleskopické obušky považujeme obušky české značky ESP (Euro Security Products), které vyšly jako vítězné v různých nezávislých srovnávacích testech. Dnes se však podíváme na to, díky jakému příslušenství se z teleskopického obušku značky ESP stane užitečná pomůcka nebo nářadí. Článek jistě zaujme i příslušníky ozbrojených a záchranných složek. Čtěte dál a dozvíte se více.

ÚDEROVÁ KONCOVKA NA RUKOJEŤ

Speciálními koncovkami typ BE-01, BE-04 a BE-05 lze nahradit původní koncovku obušku ESP na rukojeti. Slouží především k destrukci skleněných překážek v naléhavých případech, jako jsou např. autonehody a policejní zákroky. Tato pomůcka je určena především pro ozbrojené složky a záchranářské jednotky, nebo i pro běžného motoristu jako nouzový nástroj pro opuštění vozidla v případě nehody. Zároveň také zabraňují vyklouznutí obušku z ruky.

 

SPECIÁLNÍ ÚDEROVÝ NADSTAVEC

Speciální úderový nástavec typ BWB-01 lze velmi rychle a jednoduše nasadit na teleskopický obušek. Nenasazuje se však na rukojeť, ale na konec vysunutého obušku. Je určen k realizaci násilných vstupů do objektů (rozbíjení skla, dveří) a dopravních prostředků pro policejní akce a záchranářské činnosti. Hlavice je vyrobena z kvalitní kalené oceli doplněná plastovým fixním středem.

 

TAKTICKÉ SVÍTIDLO

Pokud jste zvyklí nosit svůj teleskopický obušek ESP u sebe, nebo jej převážíte v autě i po tmě, určitě Vás potěší možnost instalace svítidla. Svítilna se instaluje na rukojeť a může tam být umístěna trvale. Pokud se tedy přesouváte po tmě, určitě je na místě mít po ruce obušek v kombinaci se svítilnou. Kompatibilními svítidly jsou typ BL-02, BL-01 a BL-03. Policistů, kteří jsou příslušníky motorizovaných jednotek jistě potěší noční policejní obušková sada typ BNS-02

LOPATKA

Lopatka typ BS-01 se instaluje na rukojeť obušku. Najde uplatnění nejen v armádních složkách, u policistů, záchranářů a hasičů, ale také u všech, kteří budou muset např. vysvobozovat své zapadlé vozidlo z bláta nebo sněhu. Na obušku lze lopatku nastavit ve dvou polohách. V přímé poloze se může použít jako klasický rýč či lopatka. Při zajištění ve druhé poloze (do pravého úhlu) se může použít jako malá motyka. 

PÁČIDLO

Páčidlo typ BCB-01 je určeno především pro policejní a záchranářské složky. Jednoduše se instaluje na rukojeť obušku. Slouží jako víceúčelový nástroj pro násilný vstup do objektu, páčení pantů a zámků dveří a vytahování hřebíků. Použitelné je také jako kladivo. 

KLEŠTE

K instalaci kleští typ BCT-01 potřebujete dva teleskopické obušky. Takové kleště můžete následně použít ke cvaknutí kovového drátu nebo svazku elektrických drátů. Speciální zásahové složky je používají například pro zdolání překážek, kterými jsou např. ploty nebo ostnaté dráty. 

TAKTICKÉ ZRCADLO

Taktické zrcadlo typ M-2 (o průměru 72 mm) a M-3 (o průměru 92 mm) se instaluje na konec vysunutého teleskopického obušku. Pomocí zrcadla  např. lze zjistit přítomnost útočníka za rohem nebo v místnosti, do které se chystáte vstoupit, případně nahlédnout pod auto, zda na podvozku není nainstalována nástraha ve formě výbušniny.

 

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze