Kategorie
 
 
 
 
 

Sběratelské kousky milovníků plynových pistolí

Středa, 17 února 2021
Sběratelské kousky milovníků plynových pistolí

Evropský trh nabízí velké množství výrobců a modelů plynových pistolí. Plynovými pistolemi při tom rozumíme tzv. expanzní zbraně. Lidový pojem plynové pistole nebo tzv. plynovky se vžil z toho důvodu, že tyto zbraně dokážou kromě poplašných nábojů střílet i plynové náboje s obsahem dráždivé slzný látky. Jsou proto i velmi oblíbeným obranným prostředkem. Které modely jsou ty nejúspěšnější se dočtete dále.

ZORAKI mod. 914

Atak Arms Industry Co. Ltd. je turecký výrobce snad nejoblíbenějších plynových (expanzních) pistolí a revolverů značky Zoraki, které se za poslední roky kvalitou a spolehlivostí nebezpečně přiblížili konkurenčním německým plynovým pistolím a revolverem, přičemž si stále udržují cenu do přibližně 100 Eur. Pistole ZORAKI mod. 914 kal. 9 mm p.a. Knall je jedna z nejprodávanějších plynových pistolí i díky faktu, že se vyrábí v samonabíjecí (semi-auto) verzi a v samočinné (full-auto) verzi. Dalším faktem je skutečnost, že existuje na trhu již více než 10 let a za tu dobu na ní byly "vychytané všechny muchy'' a dnes se může chlubit vysokou spolehlivostí a kvalitou. Dostupná je v různých barevných provedeních. Zaujme svou ideální střední velikostí a dvouřadým zásobníkem s kapacitou až 14 nábojů s možností dokoupení zásobníku s kapacitou až 25 nábojů. Nedávno se na trhu objevil i designově inovovaný model s označením 2914, který má jiný typ závěru.

GRAND POWER mod. G9 / G9A

Slovenská společnost GRAND POWER s.r.o. je relativně mladým výrobcem zbraní ve srovnání s jinými světovými výrobci. Za krátký čas si však získala oblibu v celém světě díky legendární pistoli mod. K100 a nově i díky civilním nebo armádním verzím pušky z modelové řady s názvem Stribog. Nezapomíná však ani na zákazníky, kteří se chtějí bránit, avšak nejsou držiteli zbrojního průkazu. Proto nabízí plynovou pistoli v samonabíjecí (semi-auto) verzi s označením G9 nebo samočinné (full-auto) verzi s označením G9A, obě v klasické ráži 9 mm p.a. Knall. Je sice značně dražší ve srovnání s konkurenčními modely, vyznačuje se však vysokou spolehlivostí, odolností a kvalitou. Taková úroveň kvality je dosažena díky faktu, že tuto plynovou pistoli vyrábějí z stejně odolných a kvalitních materiálů jako své řádné palné zbraně. Vyznačuje se ideálními rozměry a dvouřadým zásobníkem s kapacitou až 15 nábojů. Pokud tedy zainvestujete do této značky, pistole Vám spolehlivě poslouží mnoho let.

Heckler & Koch mod. P30

Originální model P30 v kal. 9 x 19 (Luger) německé značky Heckler & Koch je součástí výzbroje různých ozbrojených složek po celém světě a je také oblíbeným modelem mezi civilními držiteli zbraní, kteří jsou ochotni zainvestovat do koupě zbraně vyšší částku. Licencovanou kopii této zbraně ve formě plynové (expanzní) pistole vyrábí německá společnost Umarex. Plynová pistole Umarex H & K P30 kal. 9 mm p.a. Knall je k nerozeznání od originální předlohy i díky originálním nápisem a označením. Vyznačuje se německou spolehlivostí a kvalitou v dostupné ceně. Má také ideální velikost i hmotnost a zásobník s kapacitou 15 nábojů. Pokud jste ochotni zaplatit za plynovou pistoli více než 100 Eur, tak určitě budete spokojeni a tento model si oblíbíte.

 

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze