Kategorie
 
 
 
 
 

Průvodce výběrem masky airsoft

Pátek, 25 června 2021
Průvodce výběrem masky airsoft

Airsoftové masky, helmy, brýle jsou neodmyslitelnou součástí hry s názvem airsoft. Bez ochrany zraku a obličejové oblasti můžete přijít během hry k nepříjemným štípancům v citlivých oblastech a v horších případech i k velmi nepříjemným zraněním zejména v případě zásahu očí nebo úst. Airsoftové masky se Vám však určitě sejdou a splní svůj účel ochrany, i když nejste hráčem airsoftu, ale střílíte doma jen tak na terč. Vystřelená kulička se totiž může od terče odrazit, proto je třeba se mít na pozoru a chránit se i v takových případech. Některé, zejména dražší typy masek nejsou jen ochranným, ale také designovým prvkem a doplňkem. Pojďme se tedy spolu podívat na různé typy airsoftových masek, které lze na trhu najít.

MASKY A SÍTKY NA OČI

Ochrana zraku je jednoznačně nejdůležitější, neboť zásah kuličkou do oka může mít nepříjemné až trvalé následky. Pokud jsou Vám však zásahy do jiných částí obličeje nepříjemné, tak je ideální takové airsoftové masky kombinovat např. s šátky nebo neoprenovými maskami, které bolest ze zásahu určitě ztlumí. Z masek a sítek pro Vás vybíráme síťku na ochranu zraku Wosport nebo Taktické brýle Wosport s ochrannou mřížkou.

TVÁŘOVÉ MASKY

Obličejové airsoftové masky budou vhodné pro střelce, kteří chtějí mít spodní část obličeje dokonale chráněnou před zásahy, ale oči si chtějí chránit samostatně, pomocí ochranných brýlí, které si s maskou sladí dle vlastního uvážení. Tyto typy masek jsou nejčastěji ve formě kovové síťky, nebo jsou vyrobeny z plastu. Ze síťkových masek pro Vás vybíráme Airsoft masku Royal se síťkou. Z plastových Vás zejména z designového hlediska možná zaujme Airsoft maska Royal Zombie.

CELOTVÁŘOVÉ MASKY

Celoobličejové airsoftové masky představují komplexní ochranu celého obličeje, včetně očí a některé modely masek dokonce poskytují i boční ochranu uší nebo i ochranu krku. Na trhu se nacházejí i základní, designově jednoduché modely masek v ceně jen pár korun, jako např. Airsoft maska Royal. Airsoft maska Empire EVS poskytuje ochranu celého obličeje včetně uší s moderním designem. Airsoft maska Wosport se síťkou také chrání celý obličej i uši a navíc má kšilt, který stíní sluneční záření. Pokud by i tolik ochranných funkcí bylo pro Vás málo a chcete si chránit i oblast krku, doporučujeme Vám Airsoft masku Wosport se síťkou a chráničem krku. Chcete-li vypadat stylově, možná až strašidelně, podívejte se na celoobličejové masky se zajímavými designy, jako např. Airsoft maska Wosport Terminator nebo Airsoft maska Wosport Blooded Skull.

Všechny masky jsou vhodné pro teenagery a dospělé osoby. Velikost je tedy univerzální a nastavitelná. Většina modelů masek je dostupná i v různých barevných provedeních. Airsoftové masky plní ochrannou funkci vůči nárazům plastových kuliček vystřelovaných nízkou energií a designovou, estetickou funkci. Takové masky však nikdy nepoužívejte jako ochrannou pomůcku např. v průmyslu a podobně, k tomu slouží ochranné certifikované pomůcky a prostředky.

 

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze