Kategorie
 
 
 
 
 

Příslušenství a výbava pro stany

Úterý, 18 dubna 2023
Příslušenství a výbava pro stany

Chystáte se zakoupit stan? Nebo stan už máte a potřebujete doplnit nebo obměnit jeho příslušenství a výbavu před začátkem kempinkové sezóny? Kempinková sezóna zanedlouho začne a my vám poradíme, na jaké stanové doplňky, příslušenství a výbavu nesmíte zapomenout. Čtěte dál a dozvíte se víc.

ZÁKLADNÍ INTERIÉROVÉ DOPLŇKY, VÝBAVA A PŘÍSLUŠENSTVÍ

Základem je jednoznačně spací pytel, zkráceně nazýván také jako spacák, do kterého vlezete, zazipujete s a v pohodlí a teple se vyspíte. Spací pytle se primárně rozdělují na zimní a letní. Zimní chrání i v teplotách pod nulou. Letní jsou výrazně tenčí. Pokud jste příznivcem stanovaček v jarních a letních teplotách, tak vám dokonale postačí např. spací pytel ECONOMIC nebo ještě tenčí a lehčí spací pytel EXTRALIGHT.

Pokud si chcete vytvořit větší pohodlí a nechcete, aby trpěla vaše páteř, určitě nezapomeňte na kvalitní karimatku. Pro méně náročné doporučujeme standardní tenkou karimatku s izolační fólií. Pro náročnější jednoznačně doporučujeme samonafukovací karimatku o tloušťce tři centimetry a samonafukovací polštář pro větší pohodlí hlavy a krku. Pokud to rozměry stanu umožňují a chtěli byste ještě větší pohodlí, podívejte se na pohodlné rozkládací lehátko.

Důležité je i vnitřní osvětlení. Na vnitřní osvětlení můžete použít jakékoli svítidlo, případně i světlo běžně dostupné na moderních chytrých telefonech. Pokud však hledáte něco výkonnějšího, doporučujeme dobíjecí LED lampu, která svítí ve směru 360° a lze ji nabíjet nabíječkou, klikovým dynamem nebo přes vestavěný solární panel. V případě, že hledáte něco levnějšího a kompaktnějšího, doporučujeme mini svítidlo vybavené magnetem a karabinkou, které nabízí dostatečné osvětlení a lze jej připnout na kovový předmět nebo zavěsit.

Při kempování a stanování v přírodě se bohužel určitě setkáte i s nepříjemným a otravným hmyzem. Nejnepříjemnějším, nebezpečným a otravným hmyzem jsou zejména komáři a klíšťata. Proto určitě nezapomeňte na repelent, který tento otravný hmyz odpuzuje. V případě zranění je dobré mít ve stanu i lékárničku. Stanujete-li v oblasti s výskytem medvědů nebo vlků, nezapomeňte na obranný sprej proti zvířatům, který ve stanu nezabere mnoho místa a může vám zachránit život.

ZÁKLADNÍ EXTERIÉROVÉ DOPLŇKY, VÝBAVA A PŘÍSLUŠENSTVÍ

Kotvící příslušenství ke stanům bývá součástí balení každého stanu. Zkušení však vědí, že životnost tohoto příslušenství (zejména kotvící kolíky a napínací lana) může být velmi krátká, pokud vás zastihne silná bouře nebo vítr. Proto není na škodu mít i náhradní kotvící sadu, díky které v případě poškození jednotlivé komponenty vyměníte.

Chcete-li posílit odolnost vašeho stanu před vodou, prachem a jinými nečistotami, nezapomeňte na impregnační sprej. Pokud tento sprej aplikujte na povrch stanu, snižujete riziko promočení stanu a zašpinění prachem v případě silnějšího větru. Má však všestranné využití, je aplikovatelný také na oblečení a boty.

Jelikož se v případě stanovaček nezdržujete jen ve stanu, je dobré mít s sebou i rozkládací kompaktní kempinkové stoly a židle a kempinkové vařiče a nádobí, abyste měli kde sedět a relaxovat nebo abyste si měli na čem připravit a vychutnat si jídlo.

 

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze