Kategorie
 
 
 
 
 

PERFEKTNÍ DÁREK PRO MUŽE? KVALITNÍ NŮŽ

Úterý, 08 prosince 2020
PERFEKTNÍ DÁREK PRO MUŽE? KVALITNÍ NŮŽ

Hledáte vhodný dárek pro chlapa, který je fanouškem nožů? Důležité je, abyste zkusili zejména nenápadně zjistit, jaký typ nožů preferuje. A tedy zda preferuje spíše nože s pevnou čepelí, multifunkční nože nebo zavírací nože. Pokud jste typ člověka, který by se "nenápadnými otázkami" spíše prozradil, máme pro Vás rady, jak správně vybrat vhodný nůž i s konkrétními příklady oblíbených modelů. Více se dočtete dále.

NOŽE S pevnou čepelí

Jejich synonymem jsou dýky. Většina z nich má armádní design, nakolik pevné nože používá zejména armáda. S pevným nožem tedy potěšíte zejména muže, který je příslušníkem ozbrojených složek, obdivovatelem armády a její výbavy, nebo se jen jednoduše rád obléká do vojenských maskáčů a chce mít např. na rodinné opékání nebo procházce lesem u sebe pořádný nůž. Ikonami z pevných nožů jsou značky Glock, Ka-Bar, Mikov a Walther. Z rakouské značky Glock pro Vás vybíráme dýku s pilkou a pouzdrem model FM 81 Battle Field. Z nabídky americké značky Ka-Bar jistě zaujme dýka s koženým pouzdrem model Dogs Head Utility s extrémně odolnou čepelí. Od českého výrobce nožů Mikov dáváme do pozornosti civilní verzi nože model UTON, jehož předloha je využívána v České armádě. Z modernějších taktických pevných nožů pro Vás vybíráme nůž německé značky Walther model P99 s nylonovým pouzdrem. Myslivce by mohl potěšit nůž s pevnou čepelí, dřevěnou rukojetí a koženým pouzdrem značky Walther model BWK6.

MULTIFUNKČNÍ NOŽE

Multifunkční nůž nebo multifunkční nářadí je vhodné pro chlapa "kutila", který potřebuje mít vždy u sebe nástroj na opravu drobných technických maličkostí, ať už v domácnosti nebo v autě. Své uplatnění najde jistě i během túry v přírodě. Z německé značky Walther pro Vás vybíráme nůž model Multi Tac Pro, který má mimo jiné kombinačky a set bitů pro integrovaný šroubovák. V ceně dostanete i nylonové pouzdro a kovový dárkový obal. Z nižší cenové relace pro Vás vybíráme multifunkční nůž značky SCK model CW-K22. Za nízkou cenu dostanete nůž se zabudovanými deseti dalšími doplňky jako např. nůžky, pilky, vývrtka, otvírák na láhve a jiné. Pokud na opekačku bude stačit jen nůž s vývrtkou a otvírákem na láhve, pak potěší i český nůž značky Mikov model 100-NH-5F.

ZAVÍRACÍ NOŽE

Zavírací nůž jako dárek nepochybně potěší většinu mužů. Pokud se neumíte rozhodnout, zda vybrat nůž s pevnou čepelí, multifunkční nůž nebo zavírací nůž, tak volba zavíracího nože bude ta nejuniverzálnější. Z tradičnějších modelů pro Vás vybíráme zavírací nůž německé značky Walther s dřevěnou rukojetí model AFW 2, který je svým klasickým designem vhodný zejména pro starší pány a myslivce. Pro mladší pány nebo pány, kteří prostě potřebují jen nožík do kapsy, doporučujeme moderní a malý zavírací nůž Walther model TFK II. Pro náročnější máme v nabídce i tzv. vyskakovací nože, na kterých stačí jen stisknout tlačítko na rukojeti a čepel z boku rukojeti sama vyskočí. Oblíbeným vyskakovacím nožem je český nůž Mikov model 241. Houbaři by jistě potěšily nože s tenkými čepelemi, jako např. zavírací nůž Elite Force model EF 145 nebo zavírací nůž SCK model CW-K21C.

 

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze