Kategorie
 
 
 
 
 

Oblíbené diabolky v kal. 4,5 mm a 5,5 mm

Pondělí, 24 ledna 2022
Oblíbené diabolky v kal. 4,5 mm a 5,5 mm

Často se stává, že zákazníci se neumí rozhodnout, jaké diabolky si zakoupit ke své nové vzduchovce, nebo by rádi vyzkoušeli i nějaké jiné značky, typy a druhy diabolek, ale nevědí, které si vybrat. Není se čemu divit, trh v dnešní době již nabízí stovky typů a druhů diabolek do vzduchových zbraní, ať už známých nebo méně známých značek. Cílem tohoto článku bude poradit zákazníkům, které druhy diabolek jsou oblíbené. Soustředit se budeme na nejrozšířenější kalibry, a to 4.5 mm a 5.5 mm.

DIABOLKY KAL. 4.5 MM

Kalibr charakterizuje průměr diabolky a je vyjádřen buď v evropském měřítku (4.5 mm) nebo v anglo-americkém měřítku v desetinách, setinách a tisícinách palců. Proto se můžete setkat i s označením .177 (0.177'').

  • Diabolky s plochou špičkou – jsou obvykle vhodné pro terčovou střelbu, jelikož na papírovém terči zanechávají větší stopu po zásahu. Z oblíbených a cenově dostupných diabolek tohoto typu jsou nejoblíbenější diabolky značky GECO GLATT nebo WINCHESTER FLAT NOSED. Zkušení střelci však sáhnou po kvalitnějších značkách jako např. JSB PREMIUM MATCH a RWS R 10 MATCH.
  • Diabolky se zaoblenou špičkou – zaoblená špička je často označována za standardní tvar diabolky a má univerzální použití. Je vhodné je používat pro hobby střelbu a domácí terčovou střelbu. Existují však také sportovní diabolky se zaoblenou špičkou. Mezi oblíbené a nejlevnější diabolky tohoto typu patří jistě diabolky KOVOHUTĚ STANDARD nebo WINCHESTER ROUND NOSE. Mezi nejkvalitnější a nejpřesnější diabolky tohoto typu však patří jistě JSB EXACT a JSB PREMIUM EXACT.
  • Diabolky se špičatou špičkou – jsou průraznější a proto se používají zejména k lovu škodné zvěře jako jsou krysy a podobně. Trh také v tomto případě nabízí levnější značky a také dražší značky diabolek tohoto typu. Mezi levnější patří např. WINCHESTER POINTED a UMAREX COBRA. Pokud kromě průraznosti hledáte i co největší přesnost, zkušený střelec by vám jistě poradil diabolky JSB STRATON nebo HN BARACUDA.
  • Speciální lovecké diabolky – vyznačují se speciálním tvarem a jsou často vyrobeny z kombinace různých materiálů. Mezi takové speciální diabolky patří diabolky HN HORNET a PREDATOR POLYMAG.

DIABOLKY KAL. 5.5 MM

V případě ráže 5.5 mm se můžete setkat is anglo-americkým označením .22 (0.22''). Z důvodu většího průměru bývají zabaleny v menších baleních než kalibr 4.5 mm. Nejčastějšími baleními jsou 250 nebo 300 ks.

  • Diabolky s plochou špičkou – z nižší cenové kategorie jsou mimořádně oblíbené diabolky UMAREX MOSQUITO a GAMO MATCH. Pokud byste chtěli vyšší kvalitu, doporučujeme české diabolky JSB JUMBO MATCH.
  • Diabolky se zaoblenou špičkou – mezi nejprodávanější z důvodu ceny určitě patří diabolky GAMO PRO HUNTER a klasické české diabolky KOVOHUTĚ STANDARD. Na druhé straně mezi nejkvalitnější diabolky se zaoblenou špičkou patří jistě diabolky JSB JUMBO EXACT a HN FIELD TARGET.
  • Diabolky se špičatou špičkou – i v tomto případě jsou velmi výhodným balením právě diabolky UMAREX COBRA. Větší kvalitou se však jistě vyznačují diabolky JSB JUMBO STRATON.
  • Speciální lovecké diabolky – stejně jako v případě ráže 4.5 mm, tak u ráže 5.5 mm jsou k dispozici vynikající diabolky HN HORNET a PREDATOR POLYMAG.
 
avatar
Aneta Dymtrus

Hello

My name is Aneta Dymtrus, I am working with the Red Cross humanitarian office in Kyiv Ukraine, I want to share some investment plans and projects that would

be deemed of interest to you. Please contact me on my email address anetadymtrus7@gmail.com for more details.

Kind Regards.

Aneta Dymtrus

...

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze