Kategorie
 
 
 
 
 

Nový model teleskopického obušku ESP

Čtvrtek, 28 dubna 2022
Nový model teleskopického obušku ESP

Česká společnost ESP Products s.r.o. se již od roku 1992 zabývá vývojem a výrobou prostředků sebeobrany, zejména slzotvorných sprejů, teleskopických obušků a kubotanů. Zabývá se také vývojem různého taktického příslušenství a doplňků pro policii a armádu a jiné ozbrojené soukromé nebo státní složky. Jejich produkty jsou ve výstroji různých ozbrojených složek po celém světě. Jejich teleskopické obušky již několikrát vyhrály testy odolnosti v soutěži s konkurencí. V roce 2022 tato značka uvedla na trh nový typ dlouho očekávaného teleskopického obušku v několika verzích. Pojďme se na ně podívat.

VŠEOBECNĚ O TELESKOPICKÝCH OBUŠCÍCH

Kalené teleskopické obušky jsou určeny pro profesionální použití v nejnáročnějších podmínkách. Obušek slouží k rychlé sebeobraně v různých konfliktních situacích. Oproti nekaleným obuškům se kalené teleskopické obušky vyrábějí z pevnějšího materiálu. Proces kalení významně zlepšuje fyzikální i mechanické vlastnosti kovu. Ani při velmi silném úderu tak nedojde k deformaci obušku. Povrchová úprava, která je odolná proti oděrům, je chráněna černým nikl-zinkem nebo bílým chromem. Tvrdost materiálu, ze kterého se teleskopické obušky vyrábějí je cca 50 HRC. Jsou tak vhodné pro použití u policie, bezpečnostních agentur a dalších ozbrojených či záchranářských složek. Samozřejmě vlastnosti kaleného obušku ocení i náročnější uživatelé při sebeobraně. Obrovskou výhodou teleskopického obušku je jeho skladnost. V případě potřeby se však rychlým švihem otevře do plné délky a v této poloze zůstane zajištěn. Teleskopické obušky značky ESP využívají různé ozbrojené složky po celém světě.

NOVÉ TELESKOPICKÉ OBUŠKY ZNAČKY ESP ZAVÍRÁNÉ POMOCÍ TLAČÍTKA (EASY LOCK)

Dlouho očekávaná novinka českého výrobce obranných prostředků ESP ve formě kaleného (tvrzeného) teleskopického obušku s tlačítkovým zavíráním ukrytým v koncovce je už konečně na trhu. Obušek lze vysunout švihem rukojeti nebo tahem za špičku. Obušek se vysune i přímo při tasení z jeho pouzdra. Zavírá se stisknutím pojistného tlačítka na koncovce a zatlačením na špičku. Tento nový model obušku se nesmí zavírat silným kolmým úderem k zemi jako standardní teleskopické obušky, takovým jednáním by se mohl poškodit zavírací mechanismus. Při vývoji byl tento obušek 6 000 x testován ve formě jeho otevření a zavření a nadále fungoval. Dvacet palcové modely mají délku 508 mm. Délka v zavřeném stavu je 8.8´´ (224 mm). Hmotnost je 480g. Dostupné jsou různé typy rukojetí a dva druhy koncovek (ExBTT-20H, ExBTT-20HE, ExBT-20H, ExBT-20HE). Klasická kulatá koncovka je kompaktnější a trianglová koncovka je větší a hranatá, což zabraňuje kutálení obuška. Z důvodu ukrytého zavíracího tlačítka v koncovce nejsou tyto nové obušky kompatibilní s příslušenstvím, které se instaluje nahrazením koncovky obušku (např. svítidla, páčidla, úderové koncovky atd.). Součástí balení je také plastové rotační pouzdro model BHT-55.

 

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze