Kategorie
 
 
 
 
 

Nejlepší teleskopické obušky do 920 CZK

Pátek, 09 října 2020
Nejlepší teleskopické obušky do 920 CZK

Zvažujete koupi teleskopického obušku, ale nevíte se rozhodnout, který model a typ bude pro vás nejvhodnější? Hledáte model, jehož cena nepřesáhne 920 CZK? Připravili jsme pro Vás srovnání pěti různých modelů teleskopických obušků s oblíbenou délkou kolem 21 "(53 cm). Čtěte dál a dozvíte se více.

PLASTOVÝ teleskopický obušek ZNAČKY WALTHER

Značka Walther je součástí úspěšné německé korporace Umarex, která se věnuje zejména výrobě zbraní a okrajově i obranným prostředkem jako jsou např. obušky, slzné spreje a kubotany. Obušek Walther 22" Synthetic ProSecure je kompletně vyroben z plastu, díky čemuž má hmotnost pouze 260 g. Je tedy přibližně o polovinu lehčí než kovové teleskopické obušky s podobnou délkou. Nízká hmotnost je výhodou z hlediska nošení u sebe za opaskem, přičemž téměř necítíte, že něco máte zavěšené na opasku. Může být však nevýhodou při samotné obraně, protože údery s tak lehkým obuškem nemusí být tak důrazné jako s těžším, kovovým obuškem. Účinnost při obraně může být tedy nižší než při použití kovového teleskopického obušku s podobnou délkou. Samotný fakt, že je vyroben z plastu znamená, že jeho odolnost a pevnost je výrazně nižší oproti kovovým teleskopickým obuškem a může se při obraně zlomit. Součástí balení tohoto obušku je i obyčejné nylonové pouzdro na opasek, bez možnosti rotace, resp. natočení pouzdra do zde představuje polohy pro tasení obušku. Chcete obušek jen "pro jistotu" a chcete co nejvíce ušetřit, bude pro Vás správnou volbou.

Nekalený teleskopický obušek ZNAČKY ESP

Česká značka ESP (Euro Security Products) se již více než 20 let zabývá výhradně vývojem a výrobou různých obranných prostředků zejména pro profesionální použití (ozbrojené složky, soukromé bezpečnostní služby apod.). Jelikož se orientuje na uživateli-profesionály, produkty této značky se vyznačují vysokou kvalitou. Nekalený (netvrzený) teleskopický obušek ESP 21" je obušek nižší třídy, který neprošel při výrobě procesem kalení. Jeho konstrukce tedy není v porovnání s kalenými obušky tak pevná a odolná. Nicméně není zde tak velké riziko, že se zlomí, jako při plastovém obušku. Při obraně se však může ohnout, což může způsobit, že už se obušek nebude dát složit do zavřeného stavu. Hmotnost je 440 g, údery při obraně tedy mohou být účinnější než při použití lehkého plastového obušku. Z hlediska nošení však už hmotnost 440 g můžete za opaskem cítit. Součástí balení tohoto obušku je i plastové pouzdro na opasek, bez možnosti rotace, resp. natočení pouzdra do zde představuje polohy pro tasení obušku. Cena tohoto obušku je dokonce cca o 30% nižší oproti plastovému obušku značky Walther.

Nekalený teleskopický obušek ZNAČKY WALTHER

Nekalený teleskopický obušek Walther 21" má v podstatě totožné vlastnosti jako nekalený teleskopický obušek české značky ESP. Za německou značku Walther si oproti české značce však připlatíte přibližně o 20% více a namísto plastového pouzdra dostanete nylonové pouzdro.

Kalený Teleskopický obušek ZNAČKY ESP

Skutečnost, že české kalené (tvrzené) teleskopické obušky jsou vítězem různých srovnávacích testů s konkurenčními obušky mluví za všechno. Kalené obušky této značky patří do výbavy různých ozbrojených složek po celém světě. Kalený teleskopický obušek ESP 21" se vyznačuje ideální délkou a extrémní odolností. Ohnout ho je téměř nemožné a snese extrémně hrubé zacházení a údery i do jiných odolných předmětů (kov, cihla, beton apod.). Ozbrojené složky ho nepoužívají jen na spacifikování osoby ale i na násilné vniknutí do uzamčených prostor ve formě rozbití nebo vypáčení dřevěných nebo plastových dveří. Tyto obušky snesou opravdu téměř všechno. Jejich výhodou je i možnost instalace různých doplňků a pomůcek, jako např. svítidlo, lopatka a páčidlo. Takový obušek tedy pro vás nemusí být jen obranným prostředkem, ale také šikovnou pomůckou nebo nástrojem, který je vždy po ruce. Součástí balení tohoto obušku je i plastové rotační pouzdro na opasek, které umožňuje natočení pouzdra do nejlépe vyhovující polohy pro tasení obušku. Hmotnost kalené verze je stejná, jako v případě nekaleným verze - 440 g. Pokud si potrpíte na kvalitu a spolehlivost, tento obušek bude pro Vás ten vhodný a stále se vejdete do rozpočtu 920 CZK.

Kalený KOMPAKTNÍ teleskopický obušek ZNAČKY ESP

Kalený kompaktní obušek ESP 21" je stejně odolný a spolehlivý jako klasický teleskopický obušek značky ESP. Jeho rukojeť je však užší, díky čemuž má i nižší hmotnost 370 g. Součástí balení je kovový klip, pomocí kterého obušek upevníte tam, kam potřebujete. Předností tohoto obušku je skutečnost, že díky jeho rozměrům ho víte schovat do kapsy v bundě.

 

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze