Kategorie
 
 
 
 
 

Moje první airsoftová zbraň

Úterý, 29 června 2021
Moje první airsoftová zbraň

Cílem tohoto článku bude poradit teenagerům, kteří se zajímají o airsoft, jak si správně vybrat vhodné airsoftové zbraně na začátek. V článku se tedy nebudeme věnovat nejlevnějším a nejzákladnějším modelům airsoftových zbraní, ovšem ani těm nejdražším. Zajímat nás bude tedy cenově dostupná „zlatá střední cesta“. Pokud se chystáte stát hráčem airsoftu, tak základní výbavou pro Vás bude pistole a samopal, resp. útočná puška. Pojďte se tedy podívat, co doporučujeme.

PISTOLE

Pokud se ve zbraních trochu vyznáte alespoň z filmů a počítačových her, tak je třeba si položit otázku, které modely pistolí se Vám zamlouvají z hlediska designu. V dnešní době trh nabízí airsoftové repliky pistolí téměř všech světových značek. Nejpopulárnějšími značkami jsou jednoznačně rakouský Glock, italská Beretta, česká CZ a americký COLT. Aby měla airsoftová pistole i slušný výkon, doporučujeme orientovat se na verze, které jsou poháněny bombičkou o obsahu 12 g CO2. Taková bombička obvykle dokáže vystřelit přibližně 50 ks kuliček a její cena se pohybuje kolem 13 korun. Velkým lákadlem pro začátečníky je funkce Blow-Back, díky které se při střelbě závěr pohybuje jako na reálné samonabíjecí pistoli. Pokud však nemáte vyhrazený rozpočet na pistoli alespoň cca 2500 korun, tak se musíte pro začátek soustředit na verze bez této funkce, které lze zakoupit v cenové relaci cca 1200 korun. Pistole zpravidla slouží během hry jako záložní zbraně, pokud Vám např. dojdou kuličky v samopalu nebo se v samopalu vybije baterie.

DOPORUČENÉ MODELY PISTOLI

  • Airsoft Glock 17 Gen 4 AG CO2 Blow-Back – replika snad nejoblíbenější pistole na světě, která má energii střely až do 1.3 J, zásobník s kapacitou 16 ks kuliček, funkci Blow-Back a spodní montážní lištu, na kterou můžete nainstalovat např. laserový zaměřovač nebo svítilnu.
  • Airsoft Walther P99 DAO CO2 Blow-Back – replika populární německé pistole, která má energii střely až do 2.0 J, zásobník s kapacitou 15 ks kuliček, funkci Blow-Back a spodní montážní lištu, na kterou můžete nainstalovat např. laserový zaměřovač nebo svítilnu.
  • Airsoft STI DUTY ONE CO2 – replika americké pistole STI DUTY ONE, která má energii střely až do 1.5 J, zásobník s kapacitou 16 ks kuliček a spodní montážní lištu, na kterou můžete nainstalovat např. laserový zaměřovač nebo svítilnu. Cenově dostupnější verze bez funkce Blow-Back.

SAMOPAL

Ve výzbroji začátečníka nesmí chybět ani samopal jako primární zbraň. Při výběru se také můžete inspirovat svými vysněnými zbraněmi z počítačových her a filmů. Mezi mladými střelci jsou aktuálně oblíbené moderní samopaly ve stylu samopalů M4/AR-15. Doporučujeme elektrické modely na baterky, které mají také plnoautomatický (full-auto) režim střelby.

DOPORUČENÉ MODELY SAMOPALŮ

  • Airsoft Lancer Tactical LT-25 G2 SPR – elektrický airsoftový samopal ve stylu M4, který má energii střely do 1.5 J, zásobník s kapacitou 300 ks kuliček a několik montážních lišt, na které můžete nainstalovat různé taktické příslušenství.
  • Airsoft Heckler & Koch G36C IDZ AEG – samopal se systémem Dual Power, díky kterému funguje i jako elektrický i jako manuální model. Pokud se vybije baterka, dokážete střílet dále mechanickým přebíjením po jedné kuličce. Energie střely je do 0.5 J.
  • Airsoft WELL 61 AEG – replika legendárního československého samopalu SA VZ 61, který se vyznačuje svými kompaktními rozměry. Tento elektrický airsoftový samopal potěší zejména ty, kteří chtějí hrát spíše záporáky jako např. teroristy nebo zločince. Energie střely je do 1.0 J.
 

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze