Kategorie
 
 
 
 
 

Který typ kužele je vhodný pro začátečníky a pokročilé střelce?

Pátek, 25 června 2021
Který typ kužele je vhodný pro začátečníky a pokročilé střelce?

Jste úplný začátečník a hledáte cenově dostupnou kuši pro začátek, abyste zjistili, zda taková forma střelby a zábavy bude pro Vás ta pravá? Nebo naopak, jste už zkušený střelec, kterému přešlo přes ruce několik různých modelů kuší a stále se posouváte ve výběru dalších modelů dál? Cílem tohoto blogu je představit začátečníkům nebo pokročilým střelcům, které kuše jsou ověřenými hity a co je na trhu nového.

PISTOLOVÁ KUŠE COBRA ALUMINIUM 80 LBS

Pistolová kuše Cobra Aluminium značky Ek-Archery je léty ověřeným modelem a je jednoznačně vhodná pro začátečníky. Vyznačuje se kvalitou a odolností, jelikož její tělo je vyrobeno ze slitiny kovů a lučiště ze sklolaminátu. Napínací síla je 80 LBS a vystřelený šíp v závislosti na jeho hmotnosti dokáže vyvinout rychlost do 175 fps. Vystřeluje šípy s doporučenou délkou 6.5". Mířená střelba na terč je možná do vzdálenosti cca 20 m. Obsluhuje se velmi jednoduše. Tětiva se napíná pomocí zalomení napínací páky. Nechybí ani pojistka proti nechtěnému výstřelu a možnost instalace kolimátoru. Dostupná je i levnější verze s plastovým tělem také s názvem Cobra.

PISTOLOVÁ KUŠE STEAMBOW AR-6 STINGER

Pokud se Vám už na začátek zdá obyčejná jednovýstřelová kuše velmi nudná a jste ochotni už na začátku investovat vyšší částku, určitě máme řešení i pro Vás. Řešením je kuše Steambow AR-6 Stinger z dílně rakouské značky STEAMBOW. Základ této kuše je velmi podobný již zmiňované kuši Cobra. Model AR-6 Stinger je však vybaven i plastovým zásobníkem s kapacitou 6 šípů o délce 6.3". Zásobník si tedy nabijete šípy a šípy si už jen přebíjíte pomocí zalamování napínací páky. Kuše je vybavena jednoduchými pevnými mířidly. V zásobníku je však zabudován i laserový zaměřovač, díky kterému bude střelba určitě přesnější a zábavnější. Pokud by Vám nestačil ani laserový zaměřovač, tak si můžete na kuši nainstalovat i kolimátor. V obsahu balení najdete i přídavnou rukojeť, která poskytuje stabilnější úchop. Napínací síla je 80 LBS a vystřelený šíp v závislosti na jeho hmotnosti dokáže vyvinout rychlost až do 226 fps. Kuše AR-6 Stinger je dostupná i ve verzi s kovovým zásobníkem.

KLADKOVÁ KUŠE GUILLOTINE-X 185 LBS

Pokud již máte zkušenosti s pistolovými kušemi nebo s dlouhými reflexními kušemi, je na čase vyzkoušet dlouhé kladkové kuše. Mezi základní, kvalitní a ověřené kladkové kuše určitě patří kuše GUILLOTINE-X 185 LBS. Napínací síla je až 185 LBS a rychlost šípu v závislosti na jeho hmotnosti může dosáhnout až 400 fps. Díky tomuto výkonu je mířená střelba možná do vzdálenosti cca 70 až 100 m. Na takové dlouhé vzdálenosti už budete potřebovat optický zaměřovač, který je v ceně součástí balení. Tělo kuše je vyrobeno z duralu a ramena ze sklolaminátu. Jelikož tětiva klade odpor 185 LBS, natahuje se pomocí napínacího lana. Pokud by se Vám náhodou nechtělo tětivu napínat ručně, můžete si jako volitelné příslušenství dokoupit klikový naviják.

REFLEXNÍ KUŠE STEAMBOW ONYX – AIR POWERED 330 FPS

Pokud střelbu z výkonnějších kuší milujete, avšak neustálé manuální napínání tětivy s velkým odporem Vás unavuje, rakouská značka STEAMBOW má pro Vás řešení. Řešením je reflexní kuše Steambow Onyx–Air Powered 330 fps. Tato kuše je jedinečná díky pneumatickému napínání. K pneumatickému napínání dochází prostřednictvím bombičky s 88 g obsahem CO2 nebo prostřednictvím tlakové láhve. Pneumatický systém tedy napíná tětivu namísto Vás, díky čemuž je střelba mnohem komfortnější. Napínací síla je až 225 LBS a vystřelený šíp dokáže vyvinout rychlost až do 330 fps. Mířená střelba na terč je možná do vzdálenosti cca 70 m. Kuše je vybavena nastavitelnou teleskopickou pažbou, pojistkou proti nechtěnému výstřelu a možností instalace kolimátoru nebo kušohledu.

PŘÍSLUŠENSTVÍ

Při koupi kuše nezapomínejte také na příslušenství. Spotřebním příslušenstvím jsou zejména příslušné šípy, hroty, terče a terčovnice. Z volitelného příslušenství nezapomínejte například. na optické zaměřovače a pouzdra. Doporučujeme současně s kuší zakoupit i náhradní tětivu, abyste v případě poškození tětivy mohli okamžitě problém vyřešit.

 

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze