Kategorie
 
 
 
 
 

Které nože byly hitem roku 2021?

Čtvrtek, 28 dubna 2022
Které nože byly hitem roku 2021?

Nože jsou nepochybně šikovnou pomůckou do domácnosti, garáže, dílny, na túry a kempování. Někdy je stačí mít jen tak pro jistotu a vždy si najdou využití v té správné chvíli.

Naštěstí na Slovensku nejsou druhy nožů právně omezovány na základě délky čepele nebo jejich celkové délky. Díky tomu mají zájemci na výběr z velké nabídky pevných, zavíracích, multifunkčních nebo jiných druhů nožů.

Pojďme se spolu podívat na to, které nože byly hitem sezóny 2021.

 

 

ZAVÍRACÍ NOŽE

Luxusní zavírací nože

Ze zavíracích nožů značky Walther se dařilo modelu Rescue Pro, který má kombinované ostří, odolnou čepel z oceli Sandvik 12C27 a hrot, kterým je možné např. rozbít sklo. Jeho předností je i skutečnost, že se prodává v originálním dárkovém balení a součástí balení je také pouzdro.

Praktické zavírací nože

Z levnějších nožů značky Elite Force byl oblíbený model EF 103, a to zejména z důvodu mimořádně malých rozměrů (celková délka s čepelí pouhých 165 mm), vejde se tedy i do kapsy. Čepel tohoto nože je vyrobena z kvalitní oceli typ 440. V roce 2021 byl velmi oblíbeným nožem i nůž značky SCK, model CW-K368. Jeho rukojeť je zdobena dřevěnými částmi, čepel je vyrobena z nerezové oceli typ 440 a je vybaven také kovovým klipem.

Vyskakovací nože

Speciální kategorií zavíracích nožů jsou také nože vyskakovací. V této kategorii je oblíbeným nůž značky Mikov, model 241-ND-3/KP Predator. Stačí zmáčknout odjišťovací páčku čepele a čepel sama vyskočí z rukojeti. Rukojeť je vybavena dřevěným pažbením a jsou v ní ukryty dva typy otvíráků. Čepel je vyrobena z oceli typ 420. V ceně je také hnědé pouzdro.

NOŽE S PEVNOU ČEPELÍ

Nože s pevnou čepelí se zvyknou nazývat také jako dýky. Mimořádně oblíbeným nožem v této kategorii je nůž značky Glock, model FM 81. Za svůj úspěch vděčí mimo jiné také názvu značky Glock. Tato značka je jedním z nejúspěšnějších výrobců zbraní ve světě. Čepel tohoto nože je vyrobena z uhlíkové oceli a součástí balení je také plastové pouzdro. Je dostupný také v různých barevných variacích.

Armádní nože

Mezi fanoušky české a slovenské armády je populárním nožem klon armádní dýky UTON. Jeho čepel je vyrobena z nerezové oceli typ 420. Součástí balení je také pilka, pilník a kožené pouzdro. Ze značky Walther je oblíbeným pevným nožem model Tactical P99, a to zejména díky svému modernímu designu a kvalitní nerezové čepeli typ 440C. Ani v tomto případě nechybí v balení pouzdro.

Z levnějších pevných nožů byl hitem roku 2021 nůž značky SCK, model CW-827-4. Čepel tohoto nože je vyrobena z oceli typ 440, ostří je kombinováno a v rukojeti je ukryto křesadlo.

Nůž je praktickým pomocníkem při kterékoli outdoorové aktivitě. Vyberte si z naší široké nabídky nožů pro sebe ten správný nůž.

 

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze