Infobar icon

JARNÍ VÝPRODEJ - slevy až do výše 40%. Ke slevám zde.

Kategorie
 
 
 
 
 

Kapesní nožík - VHODNÝ SPOLEČNÍK PRO KAŽDÉHO outdoorové nadšence

Úterý, 16 března 2021
Kapesní nožík - VHODNÝ SPOLEČNÍK PRO KAŽDÉHO outdoorové nadšence

Kapesní nože patří do povinné výbavy každého outdoorového nadšence, který pravidelně navštěvuje přírodu, má rád turistiku a stanování v přírodě. Nikdy totiž nevíte, kdy v přírodě budete potřebovat pomocí nože něco odříznout, vyrobit, opracovat nebo si jinak poradit. Kapesní nůž se Vám může sejít například při řešení zranění během turistiky (rozřezání oblečení, odříznutí obvazu a pod.), při výrobě hole na opékání a přípravě jídla během kempování, či stavění stanu a podobně. Je to prostě pomůcka, kterou je dobré mít u sebe a může být velmi užitečná. V tomto blogu Vám dáme tip na tři modely nožů, které by mohly být pro tento účel pro Vás vhodné. Prosím, čtěte dál.

 

NŮŽ WALTHER AFW 2

Model Walther AFW 2 od společnosti Umarex zaujme zejména svým tradičním designem s ořechovými pažbičkami na rukojeti. Díky své délce 10 cm v zavřeném stavu a hmotnosti pouhých 80 g je ideální pro každodenní nošení. V ceně je zahrnuto i hnědé opaskové pouzdro pro pohodlné nošení. Odolná čepel je vyrobena z prvotřídní oceli typ AUS 8 se saténovou povrchovou úpravou. Dřevěná rukojeť je tvarovaná, díky čemuž poskytuje ideální pro uchopení. Otevřená čepel o délce 715 mm je jištěna pojistkou typu Back-Lock, která je umístěna na zádech rukojeti.

NŮŽ WALTHER MULTI TAC PRO

Model Walther Multi Tac Pro můžeme považovat za malou dílnu v kapse. Je to totiž multifunkční nůž s mnoha funkcemi. Má například. malé nůžky, kleště a set devíti šroubováků na šroubování. Čepel je vyrobena z kvalitní nerezavějící oceli typ 12C27 Sandvik Steel a spolu s ostatním nářadím má tvrdý titanový povlak. Liner-Lock pojistka zajišťuje spolehlivé jištění otevřené čepele. Díky délce 11 cm v zavřeném stavu je také vhodná i pro každodenní nošení. Součástí balení je také černé nylonové opaskové pouzdro. Zadní část rukojeti má také kovový hrot pro rozbíjení skla.

NŮŽ SCK CW-K21C

Značka SCK (Steel Claw Knives) se stává stále populárnější díky vynikajícím cenám, dobré kvalitě a jedinečným designům svých nožů. Model CW-K21C je jednoduchý a lehký zavírací nůž s tenkou čepelí o délce 95 mm, která je vyrobena z oceli typ 440. Čepel je po otevření pevně jištěna standardní Liner-Lock pojistkou a velmi snadno a rychle se otevírá. Součástí balení sice není opaskové pouzdro, nůž má však kovový klip, díky kterému můžete nůž téměř kdekoli zajistit. Rukojeť je omotaná parakordovou šňůrkou, kterou můžete odmotat a v případě potřeby použít. Jeho tenkou čepel jistě ocení i houbaři.

 

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze