Kategorie
 
 
 
 
 

Jakých chyb se dopouštějí rodiče a děti při obsluze a manipulaci s airsoftovými zbraněmi?

Úterý, 04 října 2022
Jakých chyb se dopouštějí rodiče a děti při obsluze a manipulaci s airsoftovými zbraněmi?

Airsoft zbraně jsou zbraně technicky zkonstruovány pro vystřelování plastových kuliček o průměru 6 mm relativně nízkou energií. Proto jejich konstrukce je vyhotovena z dílů a materiálů, které odpovídají účelu jejich použití. Nejsou tedy tak odolné jako reálné palné zbraně, proto zacházení s nimi je třeba přizpůsobit povaze materiálů, ze kterého jsou airsoft zbraně vyrobeny. Podívejme se spolu, kterým chybám je dobré se vyhnout.

NEJČASTĚJŠÍ CHYBY

Pokud jako rodič chcete předejít většině možných chyb, vždy pamatujte na pravidlo, že mladistvé osoby smí airsoft zbraně obsluhovat pouze pod dozorem osoby starší 18 let.

Airsoft zbraně nejsou život ani zdraví ohrožující, avšak zásah do oblasti obličeje (zejména očí) může být nebezpečný, a proto je velkou chybou, pokud rodič nedokoupí svému dítěti do základní výbavy ochranné brýle nebo ochrannou masku. Dokoupením této výbavy předejdete možnému zranění.

V kamenné prodejně jsme často svědky toho, jak dítě ještě není schopno natáhnout (nabít) manuální typ airsoftové zbraně. V takovém případě doporučujeme zejména tatínkům, aby silou-mocí neplnili své dětské sny a možná ještě nějaký ten rok počkali, aby dítě získalo potřebnou sílu k obsluze. Nedostatek síly a nesprávné nabíjení, protože to ještě dítě nedokáže, může mít pro airsoft zbraň fatální následky ve formě rozlámání vnitřních funkčních mechanismů, ve větších případů již znovu neopravitelných.

Také zejména tatínkům doporučujeme, aby se pořádně seznámili s návodem, i když víme, že správní a drsní chlapi to neradi dělají, protože všechno vědí. Je třeba ovládání a obsluhu zbraně co nejlépe pochopit, abyste ji uměli vysvětlit a názorně ukázat dítěti.

Je velmi důležité dětem zdůraznit, že pokud se jim zdá, že airsoft zbraň nefunguje správně, nestřílí, je zaseknutá apod., tak to je třeba rodičům ihned oznámit. Děti často totiž dělají chybu, že když se jim v hlavni nebo v jiném mechanismu zasekne kulička (což se může zejména u levnějších a méně výkonných verzí stát), tak se ji snaží vystřelit další a další kuličkou a když zjistí, že to nepomáhá, začnou jejich „opravovat“ dětským nářadím ve formě špejlí a kadejakých jiných nástrojů, čímž už je většinou osud airsoft zbraně navždy zpečetěn. Pokud dítě rodičům oznámí poruchu včas, většinou lze problém řešit, ať už technicky zručným tatínkem nebo v servisu.

Také je třeba dítěti vysvětlit, že airsoftové zbraně nejsou nezničitelné a je třeba s nimi přiměřeně zacházet. V servisech se totiž často setkáváme s různými odtrženými a odlomenými částmi, které vznikly např. pádem zbraně nebo úderem zbraně o jiný předmět, případně jinou formou násilného zacházení.

Stává se, že děti často zvyknou šetřit kuličkami, a proto už jednou vystřelené kuličky používají znovu. Už jednou vystřelená kulička může být poškozena nebo znečištěna a může se ve zbrani zaseknout, což může způsobit navazující problémy ve formě různých poškození. Kupujte jen kvalitní kuličky u uvěřených prodejců, nekupujte levné fejkové kuličky v hračkářstvích a podobně, tyto kuličky jsou často asymetrické a také mohou způsobit problémy.

Pokud se dítěti chystáte zakoupit první airsoft zbraň, musíte správně odhadnout jistý stupeň vyspělosti, která zahrnuje zodpovědnost a technické dovednosti. Má-li být první zbraní manuální airsoft zbraň, je zapotřebí i jistý stupeň fyzické vyspělosti tak, aby dítě mělo dostatečnou sílu k ovládání tohoto typu zbraní.

 
WkYxnTGh

1

...

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze