Kategorie
 
 
 
 
 

DEFENSE-TRAINING MARKERS? ZÁBAVA, OBRANA A PAINTBALL V JEDNÉM

Pondělí, 25 ledna 2021
DEFENSE-TRAINING MARKERS? ZÁBAVA, OBRANA A PAINTBALL V JEDNÉM

Co jsou zbraně s názvem Defense-Training Markers? Co všechno dokáží? Na co jsou určeny? Do jaké kategorie zbraní je lze zařadit? Jelikož se na slovenském trhu vyskytují poměrně krátce, málo lidí ví, co jsou to za zbraně a nač slouží. Chcete-li se o nich něco dozvědět, čtěte dále.

OBECNĚ O DEFENSE-TRAINING Markers

Jsou to zbraně, které jsou poháněny prostřednictvím CO2, který je dodáván bombičkou. Podle zákona o střelných zbraních je lze zařadit do skupiny plynových zbraní (vzduchovky). Aby splňovaly podmínky volného prodeje od 18 let, musí být jejich energie střely omezena do 15 joulů. Nemají drážkované hlavně a už vůbec nestřílejí diabolky. Dokáží střílet tři typy projektilů příslušného kalibru. Prvním typem projektilů jsou polymerové (plastové) kuličky, se kterými se víte v případě potřeby bránit, nebo si s nimi umíte zastřílet i na větší terče. Protože hlavně těchto zbraní nejsou drážkované a projektily jsou poměrně velké a těžké, nelze od nich očekávat přesnou střelbu na malé terče z velkých vzdáleností. Určitě však budou postačovat např. na volnočasovou střelbu do pivních plechovek ze vzdálenosti cca 10 metrů. Dalším typem projektilů jsou kuličky s obsahem slzné kořenité látky. Rozbití kuličky při nárazu způsobí uvolnění slzní látky na cíl, což z těchto zbraní dělá i šikovný a účinný obranný prostředek. Třetím typem projektilů jsou kuličky s obsahem barevné tekutiny, které se při nárazu rozbijí a uvolní tuto barevnou tekutinu na cíl. Se zbraněmi typu Defense-Training Markers si tedy víte zahrát i hru s názvem paintball. Jsou dostupné v různých rážích, např. .43 (10.92 mm), .50 (12.70 mm) a .68 (17.27 mm) a s různou silou (od cca 7.5 J do cca 15 J). Jsou to zbraně, které v sobě kombinují možnosti účinné obrany, hobby střelby nebo hry s názvem paintball.

DRUHY TĚCHTO ZBRANÍ

Jakož i většina jiných typů střelných zbraní, i Defense-Trianing Markers mohou mít formu pistole, revolveru, pušky, samopalu, či dokonce i brokovnice. Úspěšným výrobcům těchto zbraní je německá společnost Umarex, která je uvádí na trh pod obchodní značkou s názvem T4E. Pistole jsou zastoupeny stylovým modelem T4E Walther PPQ M2 kal.43 s energií střely do 7.5 J a větším modelem T4E HDP 50 v kal. .50 ve variantě s energií střely do 7.5 J nebo do 11 J. Nabídka revolverů je zastoupena modelem T4E HDR 50 v kal. 50, také ve variantě s energií střely do 7.5 J nebo do 11 J. Pravděpodobně nejzajímavějším modelem je krátká dvojhlavňová brokovnice model T4E HDS 68 v kal. .68 se zajímavým designem. Je dostupná ve variantě s energií střely do 7.5 J nebo až do 15 J. Společnost Umarex nazvala tuto svou skupinu produktů označením Defense-Trianing Markers, jiní výrobci však používají výraz RAM (Real Action Markers). Chcete-li je využít jako zbraně na obranu, pomůže Vám funkce QUICK-PIERCING, díky níž je CO2 bombička aktivována ne hned při jejím vložení, ale až lehkým úderem na spodek rukojeti, díky čemuž je zbraň rychle použitelná a těsnění v ní nejsou přehnaně namáhané.

 

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze