Kategorie
 
 
 
 
 

Airsoftové granáty a granátomety

Čtvrtek, 28 dubna 2022
Airsoftové granáty a granátomety

Airsoft granáty a granátomety jsou velmi zábavnou záležitostí, avšak pouze v případě použití během airsoft akce. Doma na dvoře si s nimi moc zábavy neužijete, nejsou vhodné pro terčovou střelbu. Jsou určeny k zásahu většího počtu protivníků během hry, kteří stojí blízko u sebe jako skupina. Po uvolnění tlaku v granátu nebo v granátometu dojde k vystřelení několik desítek 6 mm BB kuliček, čímž je velká šance zasáhnout větší množství protivníků najednou. Pokud ještě takovou výbavu nevlastníte, čtěte dál a dozvíte se, jaké máte možnosti.

GRANÁTY

Airsoft granáty jsou poháněny tzv. Green-gasem nebo prostřednictvím CO2. Mohou mít různou kapacitu kuliček. Po uvolnění pojistky na granátu dojde o pár vteřin k uvolnění tlaku a kuličky jsou vystřeleny do prostoru několik desítek metrů. Dosah vystřelených kuliček závisí na modelu granátu, hmotnosti kuliček a kvality plynu, kterým je granát poháněn. Nejlevnější variantou pro začátečníky je granát Royal 838 s kapacitou 18 ks kuliček. Mnohem odolnějším a profesionálnějším granátem je granát E-RAZ V2 s kapacitou až 100 ks kuliček.

PODVĚSNÝ GRANÁTOMET

Podvěsný granátomet se upevňuje na spodní montážní lištu o šířce 22 mm na pušky nebo samopaly. Pokud je vaše airsoft zbraň vybavena takovou montážní lištou, může se stát její součástí i podvěsný granátomet, který budete mít okamžitě k dispozici. Kuličky vystřeluje prostřednictvím tzv. vložných granátů (průměr 40 mm), které se plní podobně jako klasické airsoft granáty. Po zmáčknutí spouště na podvěsném granátometu dojde k uvolnění tlaku ve vložném granátu a z hlavně granátometu je vystřelena hromada kuliček. Spolehlivým podvěsným granátometem je například. model Big Dragon XM203.

SAMOSTATNÍ GRANÁTOMET

Takovým granátometem je např. B&T (Brügger & Thomet) model GL-06 dánské značky ASG (Action Sport Games). Je vybaven bočními, spodními a vrchními lištami o šířce 22 mm, na které můžete nainstalovat různé taktické doplňky. Nechybí ani pojistka proti nechtěnému výstřelu, pevná mířidla, sklopná pažba a odnímatelná přední taktická rukojeť. Vložné airsoft granáty o průměru 40 mm se vkládají jednotlivě přímo do hlavně. Po stisknutí spouště na granátometu jsou kuličky vystřeleny ven z granátu do vzdálenosti několik desítek metrů, což závisí na hmotnosti kuliček a kvalitě Green-gasu. Délka zbraně je 385/590 mm a hmotnost díky kovové konstrukci je až 2 200 g.

 

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze