Kategorie
 
 
 
 
 

Airsoft výstroj a doplňky, které posunou vaši hru na nový level

Pondělí, 27 září 2021
Airsoft výstroj a doplňky, které posunou vaši hru na nový level

Máte doma airsoftovou zbraň a už Vás nebaví pouze střelba na dvoře nebo střelba v malém okruhu kamarádů? Zvažujete přihlášení se do pořádné airsoftové akce, kde zažijete pořádnou akci se vším, co k tomu patří? Organizované profesionální airsoftové akce mají svá pravidla a podmínky. Základní podmínkou účasti bývá určitě nějaká airsoftová výbava, zejména kvůli bezpečnosti, jako např. chrániče a ochranné masky. Pokud tedy disponujete jen základní výbavou, případně žádnou výbavou, čtěte dále a dozvíte se, co se Vám vše může na takových akcích hodit.

AIRSOFT VÝSTROJ

Oblečení, uniformy, vesty – Co si na sebe obléct bude záviset na tom, jaký bude Váš úkol. Zda budete hrát např. člena zásahového komanda, vojáka nebo např. nějakého zločince či teroristy. V případě člena zásahového komanda je ideální černé oblečení doplněné černými taktickými vestami a kuklemi. Pokud budete hrát vojáka, ideální je sáhnout po uniformách, do kterých lze vložit už i přímo chrániče kolen a loktů. Uniformy je také vhodné kombinovat s taktickými vestami vojenských vzorů. V případě role zločince nebo teroristy je to čistě na Vaší fantazii, zločinec může být oblečený i v běžných oděvech. Jelikož však i zločinci zpravidla chtějí utajit svou totožnost, na místě bude pořídit si kuklu.

Helmy, brýle – Výběr správné helmy bude také záviset na Vaší roli ve hře. V nabídce jsou jednoduché helmy bez možnosti instalace dalších doplňků jako např. Royal MICH STYLE a helmy, na které je možné nainstalovat další příslušenství (např. svítidlo, kameru) jako helma Royal IBH STYLE. Pokud helma nedisponuje průhledným štítem, je dobré ji zkombinovat s vhodnými brýlemi, které Vám ochrání zrak.

Ochranné masky – Zásah do obličejové části je velmi nepříjemný, proto nezapomínejte ani na airsoftové masky. Masky se rozdělují na celoobličejové nebo jen částečné, které kryjí jen oblast nosu, úst a líc. Částečné masky je tedy třeba kombinovat s vhodnými ochrannými brýlemi. Některé lze kombinovat s helmami.

Taktické rukavice – Oblíbeným typem rukavic v rámci hry airsoft jsou tzv. HALF-FINGERS, které sahají přibližně do půlky prstů. Standardně mají dlaňovou část protiskluzovou a oblast hánek zpevněný.

Obuv – Výběr správných bot závisí i na místě konání akce, zda se koná v exteriéru nebo v interiéru. Podle toho je třeba vybírat z hlediska pevnosti, nepromokavosti a samozřejmě pohodlnosti.

Chrániče – Při pádu jsou kromě hlavy nejvíce ohroženy lokty a kolena, proto doporučujeme zaměřit se zejména na chrániče těchto oblastí. Chcete-li ušetřit peníze, ideální je zakoupit si set chráničů kolen a loktů.

AIRSOFT DOPLŇKY

Batohy, hydratační vaky – Abyste mohli mít různé příslušenství, doplňky, výstroj u sebe a měli v čem přepravovat, určitě se Vám hodí pořádný taktický batoh. Nabídka batohů je opravdu velmi široká a je třeba si je vybírat podle velikosti, výbavy a barevného provedení. Hydratační vaky jsou chytrou pomůckou pro dodržování pitného režimu. Nedoporučujeme do nich lít ochucené a slazené nápoje, ale čistou a minerální vodu.

VysílačkyVysílačky Vám umožní komunikovat se svým týmem zejména v případě velkých akcí, které se odehrávají na velkých a členitých místech jako např. v komplexu velkých budov a lesích. K vysílačkám je možné dokoupit si mikrofony a sluchátka, která Vám uvolní ruce.

Maskování – Pro účely maskování různých předmětů, míst a prostorů se Vám hodí např. maskovací sítě, barevné spreje nebo maskovací pásky. Elastické nebo textilní maskovací pásky se Vám mohou sejít i např. při opravě roztrženého oděvu nebo jiného příslušenství.

Pouzdra na zbraně – Nezapomínejte na to, že své airsoftové zbraně si musíte na akci v něčem přinést, odnést a také přenášet a nosit i během hry. K tomu Vám dobře poslouží vhodná pouzdra na zbraně.

Taktické kšiltovkyTaktické kšiltovky jsou zpravidla s lepícím místem na suchý zip nad kšiltem, na které lze nalepit např. jmenovku, znak nebo logo Vašeho týmu. Zároveň poslouží i jako ochrana proti slunci, když zrovna nebojujete.

 

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze