Kategorie
 
 
 
 
 

ZNÁMÉ PISTOLE V HLAVNÍCH ÚLOHÁCH, 1. ČÁST

Středa, 06 března 2024
ZNÁMÉ PISTOLE V HLAVNÍCH ÚLOHÁCH, 1. ČÁST

Mnohé pistole se staly legendárními a notoricky známými díky akčním filmům a známým hercům v hlavních rolích a díky akčním videohrám jako např. legendární hra Counter-Strike, kde se vyskytl snad největší počet různých druhů a modelů střelných zbraní. Dnes se však zaměříme na některé modely pistolí, které si zahráli ve známých filmech.

COMBAT MASTER

STI COMBAT MASTER je limitovaná série pistole na platformě americké pistole 1911. Vyznačuje se specifickým designem, sportovními mířidly, sportovní spouští a dvouřadým zásobníkem s kapacitou až 22 nábojů kal. 9 x 19 (Luger / Parabellum). Cena takové limitované krásky se pohybuje od 5 000 Eur. Pistoli proslavil John Wick (Keanu Reeves) ve filmu John Wick: Chapter 3 – Parabellum ve scénách při závěrečné obraně hotelu Continental. Kvalitní a licencovanou airsoft repliku STI COMBAT MASTER vyrábí dánská značka ASG.

GLOCK 17

Glock 17 je mimořádně populární a rozšířená rakouská samonabíjecí pistole, která vznikla v roce 1982. Rozšířená je v armádním, policejním i civilním sektoru. Považuje se za jednu z prvních pistolí s plastovým rámem. Samočinná verze této pistole měla označení Glock 18. Glock 17 je opravdu masově používanou pistolí i ve filmech. Filmy, ve kterých si tato pistole zahrála snad ani nelze spočítat. Nejznámější jsou určitě filmy Fast & Furious, kde ji používal Brian O'Conner (Paul Walker), Resident Evil: Retribution, kde ji používala Alice (Milla Jovovich) a Taken 2, kde si z ní zastřílel Bryan Mills (Liam Neeson). Precizně zpracovanou airsoftovou repliku Glock 17 vyrábí značka Umarex.

B&T USW A1

Švýcarská pistole B&T USW A1 není moc rozšířena v civilním sektoru vzhledem ke svému specifickému tvaru, rozměrům a doplňkům, díky kterým může připomínat spíše samopal než standardní pistoli. Byla navržena primárně pro policejní, vojenské a speciální jednotky. Je to mladá pistole, vznikla v roce 2016. Standardně je vybavena sklopnou pažbou a svítidlem. Zahrála si např. ve filmu Gemini Man v rukou postavy Junior (Will Smith). Pokud Vás pistole B&T USW A1 zaujala, je dostupná také jako licencovaná airsoftová replika.

CZ P-09

Česká samonabíjecí pistole CZ P-09 je full-size verzí dřívějšího kompaktního modelu CZ P-07. Patří mezi mladé modely pistolí z nabídky České zbrojovky. Vyznačuje se moderním designem a plastovým rámem, díky kterému má příznivou hmotnost 860 g. Tato pistole si zahrála ve filmech John Wick: Chapter 2 a John Wick: Chapter 3 nejen v hlavní roli s Johnem Wickem (Keanu Reeves). Vidět ji můžete také ve filmu The Gray Man v rukou postavy Court Gentry (Ryan Gosling). Výrobu licencované airsoft repliky pistole CZ P-09 zajišťuje dánská značka ASG.

 

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze