Kategorie
 
 
 
 
 

Tréninkové příslušenství značky QPQ

Úterý, 27 června 2023
Tréninkové příslušenství značky QPQ

Česká značka QPQ se věnuje výrobě tréninkových pomůcek a příslušenství ke střelným zbraním. Tyto pomůcky a příslušenství jsou vyrobeny převážně z plastu, a to za pomoci 3D tiskárny. Tréninkové pomůcky jsou tvořeny produkty vhodnými pro nácvik manipulace se zbraní při střelbě, údržbě a podobně. Ostatní příslušenství je tvořeno např. stojany a držáky na zbraně, či kufříky na náboje nebo zbraně. Značka QPQ se však zabývá také 3D tiskem na míru podle představ zákazníka. Které pomůcky jsou pro střelce zajímavé?

Vybíjecí náboje

Značka QPQ nabízí primárně dvě verze vybíjecích nábojů, a to vyrobeno komplet z plastu přes 3D tiskárnu a vyrobeno z originální nábojnice a doplněno o plastové komponenty. Vybíjecí náboje s originálními nábojnicemi mají delší životnost než čistě plastové. Obě verze však chrání úderník před poškozením díky silikonové vložce umístěné namísto zápalky. Dostupné jsou v nejběžnějších kalibrech (např. 9 x 19, 9 x 17, .45 ACP, .223 Rem., .22 LR, 7.62 x 39 a jiné). Slouží pro trénink bezpečné manipulace se zbraní. S vybíjecími náboji souvisí i tzv. vložka do zásobníku. Když je tato vložka v zásobníku, závěr nezůstane v zadní poloze, jako v případě, kdy je zásobník prázdný.

Bezpečnostní tyčky a tréninkové hlavně

Bezpečnostní tyčky do zbraní různých modelů a kalibrů zbraní se využívají zejména k nácviku obranných technik se zbraní. V nabídce bezpečnostních tyček nechybí ani verze do SA 58 nebo GP STRIBOG. Bezpečnostní tyčka se vkládá do hlavně ve směru od nábojové komory.

Tréninkové hlavně také primárně slouží k nácviku obranných technik se zbraní. Součástí tréninkové hlavně je i imitace nábojové komory, do které však nelze přebíjet náboje. V nabídce nechybí tréninková hlaveň např. k CZ SP-01 nebo k Glock 17.

Ostatní příslušenství

Za zmínku stojí i cvičné zásobníky a botky zásobníků pro systém MANTIS. MANTIS je systém (střelecký trénažer), který pomocí zařízení přidělaného na zbraň mimo jiné ukazuje, jak moc strháváte zbraň během střelby. Školný zásobník nezachycuje závěr (při manipulaci se závěrem nezůstane v zadní poloze). Také nehrozí, že byste z tohoto zásobníku nabili do komory náboj. Tyto zásobníky a botky jsou dostupné pro různé modely střelných zbraní.

Šikovným příslušenstvím je také zásobník pro snadnou aplikaci terčových zálepek.

 

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze