Kategorie
 
 
 
 
 

Oblíbené střelnice a lapače vhodné ke střelbě ze vzduchových zbraní

Čtvrtek, 28 prosince 2023
Oblíbené střelnice a lapače vhodné ke střelbě ze vzduchových zbraní

Tento článek je určen zejména pro majitele vzduchových zbraní, kteří se ještě v této době snaží ušetřit na terčích, střelnicích a lapačích a zkoušejí si je vyrobit sami za účelem ušetření finančních prostředků. Aktuální nabídka kovových terčů, střelnic a lapačů je opravdu velká a všechny jsou dostupné v přijatelných cenách. Pojďme se na ně společně podívat.

Obecně o kovových terčích, lapačích a střelnicích

Tato zařízení jsou vhodná ke střelbě olověnými diabolkami. Nedoporučuje se střílet do kovových lapačů, střelnic a terčů ocelovými broky, protože riziko deformace takového zařízení a riziko odražení projektilu je vyšší. Během střelby vždy dbejte na to, aby Váš zrak byl chráněn vhodnými brýlemi zejména před možností odražení střely. Tato zařízení nejsou nezničitelná a mají svou životnost. Většinou jsou vyrobeny z kovových materiálů o tloušťce 1 až 2 mm. Aby Vám takové zařízení vydrželo co nejdéle, je důležité správně odhadnout vzdálenost jeho umístění vzhledem k výkonu Vaší vzduchové zbraně.

Lapače diabolek

Podstatou a hlavní funkcí lapače diabolek je zachytávat diabolky, aby nepřelétávaly dál a nebylo za terčem popadaných několik desítek až stovek diabolek. Základní verzí takových lapačů jsou lapače, do kterých se zasouvají papírové terče ve standardním rozměru 14 x 14 cm. Cenově nejvýhodnějšími takovými lapači jsou lapače značky Wosport a ASG. Oblíbenými jsou také střelnice s kovovými terči, které zároveň plní funkci lapače. Takovými jsou např. střelnice značky Walther se siluetami kachen a Diana se siluetami lišek. Malým a chytrým lapačem, který kombinuje možnost střelby na kovové terčíky s možností střelby na terč o rozměru 14 x 14 cm je lapač značky Swiss Arms.

Kovové střelnice a terče

Kovové střelnice a terče mají nejrůznější formy a zábavné funkce, nezachycují však diabolky v případě, že nezasáhnete jejich část. Oblíbenými jsou např. biatlonové typy se třemi nebo pěti cíli. Kovový terč značky Swiss Arms kombinuje možnost střelby na kovové siluety zvířat a do terče o rozměru 14 x 14 cm. Pro náročnější jsou dostupné i pohyblivé, rotační a otočné kovové terče jako např. Wosport model STAR, model Double STAR a model Shooting.

 

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze