Kategorie
 
 
 
 
 

Novinky na trhu s kušemi

Čtvrtek, 28 července 2022
Novinky na trhu s kušemi

Jelikož jsou kuše v Slovenské republice volně prodejnými zbraněmi od 18 let bez nutnosti být držitelem zbrojního průkazu, tak jsou mimořádně oblíbeným koníčkem na trávení volných chvil. Jsou tedy velmi populárními zbraněmi, a proto se šikovní prodejci zbraní snaží přinášet na slovenský trh neustále nové modely a příslušenství, které dokážou zaujmout. Manipulovat s kuší je třeba velmi opatrně a není třeba zapomínat na to, že by se s ní mělo střílet jen na střelnici. Třeba mít na paměti i to, že s kuší je lov zvěře v Slovenské republice zakázán. Které modely cenově dostupných kuší patří mezi poslední novinky?

JS-ARCHERY SCORPION

Je pistolová kladková kuše v cenové relaci do 2500 CZK. Odpor nátahu je do 50 lbs, díky čemuž vystřelený šíp dosahuje rychlosti do cca 120 fps. Velkou výhodou je skutečnost, že používá běžné šípy o délce 6.5", které se používají i ve většině jiných pistolových kuších. Náhradní šípy jsou tedy vždy dostupné a cenově výhodné. Model Scorpion se jednoduše napíná pomocí přímotažné páky. Tělo je vyrobeno z odolného plastu, ramena jsou kovová a tětiva a lanka jsou z oceli. Je vybavena nastavitelným cílníkem, který je však možno nahradit za kolimátor. Celková délka je 300 mm a hmotnost je 580 g.

JS-ARCHERY BEAST

Je standardní kladkovou kuší, která se napíná ručně potažením za tětivu. Odpor nátahu je do 80 liber. Tento specifický model používá šípy o délce 3" se speciálním tvarem, které dokáže vystřelit rychlostí až do 140 fps. Zajímavostí však je, že kromě šípů dokáže střílet také ocelové kuličky o průměru 8 mm. Konstrukce modelu Beast i s rameny je kovová, tětiva, kladky a lanka jsou ocelové. Délka je 755 mm a hmotnost je 2 300 g. Její cena se pohybuje jen něco málo přes 2400 CZK.

STEAMBOW AR-6 STINGER II KOMPAKT

Rakouská značka Steambow se vyznačuje výrobou specifických a speciálních kuší a luků. Proto uvedený model vyniká zejména tím, že je vybaven zásobníkem o kapacitě šest šípů, dokáže vyvinout rychlost šípu až do 200 fps a ramena jsou vyrobena z odolného sklo-laminátu. Model AR-6 STINGER II může být dovybaven i různým taktickým příslušenstvím, jako např. kolimátor, laserový zaměřovač a taktická rukojeť. Výhodou je také natahování pomocí přímotažné páky, díky čemuž má kompaktní rozměry. Celková délka je 556 mm a hmotnost jen 950 g.

 

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze