Kategorie
 
 
 
 
 

Nejznámější výrobci replik ve formě airsoft zbraní

Pondělí, 17 října 2022
Nejznámější výrobci replik ve formě airsoft zbraní

Počet výrobců airsoft zbraní nacházejících se zejména v Asii snad není možné jednoznačně identifikovat nebo sčítat. Většina výrobců však nemá oprávnění k výrobě licencovaných replik reálných zbraní. Licencovaná replika by měla mít totožné nebo téměř totožné rozměry s reálnou předlohou a měla by mít i značení, nápisy a loga totožná s originálem. Proto většina airsoft zbraní, které se nacházejí na trhu nejsou licencovanými replikami, ale spíše jen napodobeninami ne zcela přesných rozměrů a bez originálních nápisů a označení na zbrani. Jen někteří výrobci (resp. značky) mají oprávnění vyrábět licencované repliky ve formě airsoft zbraní. V následujících řádcích si povíme něco o dvou úspěšných výrobcích.

UMAREX

Společnost Umarex Sportwaffen GmbH & Co. KG byla založena v roce 1972 v Německu. Od roku 2006 existuje také její samostatná část v USA pro americký trh. Uvedená společnost je pravděpodobně největším výrobcem a distributorem volně prodejných zbraní ve světě. Věnuje se výrobě a distribuci airsot zbraní, paintball zbraní, vzduchových zbraní, kuší, luků a bohatému příslušenství k těmto zbraním. Její celková nabídka je však mnohem širší. V nabídce mají obranné prostředky, jako například. teleskopické obušky a slzotvorné spreje a bohatou nabídku nožů.

Značka Umarex má licence na výrobu replik zbraní Beretta, Ruger, Glock, Walther a H&K. Proto ve formě airsoft zbraní nechybí v nabídce tohoto výrobce například. replika oblíbené samonabíjecí pistole Glock 17, Walther P99 nebo H&K USP. Z replik útočných pušek a samopalů nechybí např. H&K MP5 nebo H&K 416.

ASG

Dánská společnost ActionSportGames A/S začala vznikat a budovat svou značku v roce 1998. První roky fungování se věnovala spíše jen importu a exportu airsoftových zbraní z Asie přes Dánsko do jiných zemí. První licence na výrobu oficiálních replik zbraní začala získávat postupně od roku 2000. Značka ASG se postupně vypracovala na předního výrobce airsoft zbraní. Má sklady, sídla a logistické kanceláře v Dánsku, Anglii, Francii i v USA.

ASG disponuje licencemi k výrobě replik zbraní značky CZ, Dan Wesson, Berse, Arsenal, B&T a Steyr Mannlicher. Proto v její nabídce nechybí kvalitně propracované repliky českých pistolí. CZ 75D Compact, CZ P-09 a CZ P-07 nebo replika revolveru Dan Wesson či replika útočné pušky CZ 805 Bren.

 

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze