Kategorie
 
 
 
 
 

Na čem si připravit jídlo v přírodě?

Úterý, 31 října 2023
Na čem si připravit jídlo v přírodě?

Pokud patříte mezi milovníky kempu a turistiky a zároveň si rádi vychutnáte vlastnoručně připravené jídlo a nechcete jíst různá hotová jídla nebo polotovary, potřebujete k tomu vhodná zařízení a pomůcky. Pod pojmem příprava jídla v přírodě máme na mysli jeho tepelnou přípravu např. ve formě uvaření nebo upečení. Pojďte se s námi podívat na to, jakými způsoby lze v přírodě připravit chutné jídlo.

Otevřený oheň

Při zakládání otevřeného ohně v ohništi pamatujte vždy na to, že to může být na některých místech v přírodě zakázáno a nebezpečné, zejména v letních vedrech. Určitě je na místě opatrnost a respektování zákazů. Na otevřeném ohni si nejčastěji můžete upéct např. klasické špekáčky a slaninu. Pokud byste si chtěli grilovat maso, určitě se Vám sejde grilovací rošt. Při delším pobytu v přírodě s více lidmi se zvykne uvařit např. guláš nebo zelňačka. Dobrý guláš na otevřeném ohni můžete uvařit pomocí kotlíku a trojnožky. K založení ohně mějte vždy k dispozici kvalitní a odolné zápalky nebo zapalovač či křesadlo.

Grily a vařiče do přírody

Přenosný gril, který si s sebou vezmete na cesty, by měl mít kompaktní rozměry nebo by měl být rozložitelný. Grily, které splňují tyto podmínky, jsou např. model TRAPANI a model CROTONE. Nezapomeňte na grilovací uhlí nebo brikety, na grilovací nářadí a už Vám nic nebrání připravit si na grilu Vaše oblíbené maso, zeleninu, brambory nebo jiné dobroty.

Vařiče fungují na různém principu. Existují např. plynové vařiče, lihové vařiče a vařiče na tuhé palivo. Sady lihových vařičů nebo vařičů na tuhé palivo mají zpravidla kompaktní rozměry a jejich součástí je už i nádobí, jako např. pánev a hrnec. Jelikož takové sady mívají kompaktní rozměry, umožňují připravit jídlo jak pro 1 až 2 osoby. Jsou vhodné spíše pro turistiku než pro kempování a spíše jsou vhodné pro přípravu polotovaru nebo zahřátí již hotového jídla. Vhodnými hotovými a chutnými jídly na cesty jsou jídla české značky EXPRES MENU.

Plynové vařiče jsou napájeny plynovými kartušemi. Při výběru plynového vařiče dbejte na to, abyste k němu vybrali i kompatibilní plynovou kartuši. Mezi kompaktní plynové vařiče patří např. model SPIDER. Model HEAT & COOK je zajímavý tím, že je použitelný jako plynový vařič a také jako plynový ohřívač / radiátor.

 

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze