Kategorie
 
 
 
 
 

Možné poruchy elektrických airsoftových zbraní

Úterý, 31 května 2022
Možné poruchy elektrických airsoftových zbraní

Máte doma elektrickou (AEG) airsoft zbraň? Přestala fungovat nebo nefunguje správně? Někdy se může jednat jen o drobnou závadu a není třeba hned utíkat zboží reklamovat nebo předávat zboží na pozáruční servis. Existují jednoduché kroky, kterými můžete některé problémy odstranit nebo alespoň vyloučit možné problémy. Pojďme se na možná řešení problémů spolu podívat.

ELEKTRICKÝ MOTORČEK FUNGUJE, Ovšem NEDOCHÁZÍ K VYSTŘELENÍ KULIČKY

V první řadě zkontrolujte průchodnost hlavně, tedy zda hlaveň není ucpaná zaseknutou kuličkou. Pokud je hlaveň ucpaná, opatrně hlaveň zprůchodněte a odstraňte zaseknuté kuličky (nářadí pro odstranění zaseknutých kuliček bývá často obsahem balení elektrických airsoftových zbraní). K zaseknutí kuličky v hlavni může dojít např. z důvodu nesprávně nastavené funkce Hop-Up, znečištění hlavně, použití velmi těžké kuličky vzhledem k výkonu dané zbraně, nebo i z důvodu slabé baterie, která už nedokáže motorku dodat dostatečný výkon na vystřelení.

Pokud hlaveň není ucpaná zaseknutou kuličkou a zdá se Vám, že motorek už vydává velmi slabý zvuk, zkuste dobít baterii, může být již značně vybitá a proto nedojde k vystřelení kuličky. Určitě prověřte i správné zasunutí zásobníku ve zbrani. V případě Hi-Cap zásobníku (tzv. točák) zkontrolujte, zda jsou kuličky nataženy pomocí spodního kolečka z vedlejšího zásobníku do hlavního. Pokud je nesprávně nebo nedostatečně zasunutý zásobník, nemusí správně podávat kuličky na výstřel.

ELEKTRICKÝ MOTORČEK NEFUNGUJE

Pokud elektrický motorek nevydává žádný zvuk nebo velmi slabý zvuk, v první řadě zkuste dobít baterii. Pokud dobití baterie nepomohlo a máte k dispozici i náhradní baterii, vyzkoušejte i tu. Pokud ani druhá baterie nepomohla, zkuste podívejte sa, zda není někde zlomený nebo přerušený kabel, který vede k baterii. Pokud jsou kabely v pořádku, zkontrolujte, zda není napájecí konektor zaoxidovaný nebo zkorodovaný. Pokud se vše zdá v pořádku, zkuste se podívat, zda není vypálená elektrická pojistka (její lokalizaci si prověřte v návodě k Vaší zbrani). Určitě zkontrolujte i skutečnost, zda náhodou nemáte pojistku spouště v zajištěné poloze, je to sice banalita, ale může se stát.

Pokud jste prověřili všechny výše uvedené možnosti, bude vhodné Vaši airsoft zbraň reklamovat nebo odevzdát do servisu. Zejména v případě, je-li zbraň v zárukě, nesnažte se ji rozebírat, takové jednání může být důvodem k zamítnutí reklamace a charakterizováno jako neodborný zásah.

 
MmzHrrdb

1

...
MmzHrrdb

1

...

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze