Kategorie
 
 
 
 
 

Ekvivalenty vzduchovek značky Slavia

Pondělí, 17 října 2022
Ekvivalenty vzduchovek značky Slavia

Přestože výroba vzduchových zalamovacích pušek značky Slavia skončila již před několika lety, je po nich nadále velká poptávka. Modely 630 a 631 se těšily velké oblibě díky jejich tradici (vyráběly se několik desítek let) a jejich kvalitě. Ve Slovenské republice byly dlouhodobě využívány jako jediné akceptované vzduchové pušky v rámci dětských střeleckých kroužků. Jelikož se tyto střelecké kroužky uskutečňovaly převážně v tělocvičnách v rámci škol, proto výhodou těchto modelů byla omezená energie střely do 7.50 Joulu. Pojďme se tedy podívat na to, jaké jiné zalamovací vzduchové pušky nám nabízí omezený výkon do 7.50 J.

GAMO DELTAMAX FORCE

GAMO je španělská značka, která se zabývá vývojem a výrobou vzduchových zbraní a příslušenství k nim. Značka GAMO byla založena v roce 1959, proto má v této oblasti mnoho zkušeností. Jejich značka se vyznačuje zejména výbornou kvalitou za dostupné ceny.

GAMO DELTA MAX je klasická zalamovací vzduchová puška vkal. 4.5 mm (.177) s energií střely do 7.50 J. Její pažba je plastová, proto má relativně nízkou hmotnost (2 kg). Celková délka je něco málo přes jeden metr, proto je vhodná i pro mladší střelce. Ve výbavě této pušky nechybí ani pojistka proti nechtěnému výstřelu, která se nachází před spouští, nastavitelná mířidla a možnost instalace puškohledu. Prodává se většinou ve výhodném setu s názvem GAMO YOUNG AUTUMN PACK, který obsahuje také kovový terč a diabolky.

DIANA TWO-FORTY

Německá značka DIANA je obecně považována za jednu z nejkvalitnějších výrobců vzduchových zbraní ve světě. Počátky této značky sahají až do roku 1890. 

DIANA TWO-FORTY je také klasickou zalamovací vzduchovou puškou v oblíbeném ráži 4.5 mm (.177) s energií střely do 7.50 J. Podobně jako pušky značky Slavia, i tento model je vybaven tradiční dřevěnou pažbou. Na pušce však nechybí ani nastavitelná mířidla, pojistka spouště a možnost instalace puškohledu. Celková délka je také jen něco málo přes jeden metr a hmotnost je 2.7 kg.

HÄMMERLI HUNTER FORCE 600 COMBO

Výrobu vzduchových zbraní značky HÄMMERLI zajišťuje německá společnost UMAREX GmbH & Co. KG, která je pravděpodobně největším výrobcem volně prodejných zbraní ve světě.

Zalamovací vzduchová puška HÄMMERLI HUNTER FORCE 600 je prodávána v setu, což znamená, že součástí balení je i puškohled s parametry 4 x 32. Také je samozřejmostí pojistka spouště, možnost nastavení cílníku a energie střely do 7.50 J. Pažba je dřevěná. Hmotnost s puškohledem je cca 3 kg a celková délka je 1 105 mm.

 
WkYxnTGh

1

...

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze