Kategorie
 
 
 
 
 

Dvojnožky pro airsoftové zbraně

Úterý, 21 června 2022
Dvojnožky pro airsoftové zbraně

Dvojnožky (z AJ tzv. bipod) se používají zejména v kombinaci s dlouhými zbraněmi, tedy zejména s puškami nebo samopaly. Umožňují stabilnější a přesnější zamíření, zejména během střelby v leže. Abyste si uměli správně vybrat dvojnožku, musíte vědět, zda je instalace dvojnožky na Vaši zbraň možná, a pokud ano, tak jakým způsobem. Někdy instalace dvojnožky není možná bez dokoupení dalšího příslušenství (např. montáže a podobně). Pojďme se spolu podívat na různé typy dvojnožek.

DVOJNOŽKY A ZPŮSOBY JEJICH INSTALACE

Dvojnožky s možností instalace na předpažbí s tvz. M-LOCK systémem upnutí, který je rozšířen zejména na některých modelech útočných pušek a samopalů. Takovou dvojnožkou je například teleskopická dvojnožka značky Double Eagle. Výška nožiček této dvojnožky je nastavitelná v rozmezí od 20 do 28 cm. Sklápění nožiček a jejich vysouvání je velmi rychlé a praktické. Vysouvání nožiček se reguluje samostatně, což je výhodou na nerovném terénu.

Dvojnožky s montáží o šířce 22 mm lze nainstalovat na zbraně, které jsou vybaveny montážní lištou o šířce 22 mm. Pokud i Vaše zbraň není vybavena takovou montážní lištou, tak je docela možné, že se taková lišta dá na Vaši zbraň dokoupit. Dvojnožkou s takovým typem instalace je např. dvojnožka značky WELL.

Dalším typem jsou dvojnožky, které umožňují instalaci přímo na pažbu, přes očko pro poutko na popruh. Používají se většinou na sniper puškách. Takovým typem dvojnožky je dvojnožka značky Big Dragon, která kromě upnutí na pažbu umožňuje také upnutí na montážní lištu o šířce 22 mm.

Dvojnožky ukryté v přídavných taktických rukojetích se používají zejména pro kompaktnější modely samopalů. Upínají se na montážní lišty o šířce 22 mm. Takovými rukojeťmi jsou například rukojeti značky Royal.

Existují různé typy dvojnožek, které Vám během airsoftové hry zajistí stabilní a přesné zamíření, dokonce i při nerovném terénu. Při koupi se ale nezapomeňte ujistit, že její instalace na Vaši zbraň je možná. V případě, že potřebujete poradit s výběrem, jsme Vám k dispozici.

 
dwUQQUrL

1

...
dwUQQUrL

1

...
dwUQQUrL

1

...
dwUQQUrL

1

...

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze