Kategorie
 
 
 
 
 

Airsoft replika CZ SCORPION EVO 3 A1

Čtvrtek, 29 února 2024
Airsoft replika CZ SCORPION EVO 3 A1

Samopal CZ SCORPION EVO 3 vznikl v roce 2009 převzetím a vylepšením slovenského prototypu samopalu s názvem LAUGO. Jedná se o třetí generaci z řady "škorpionů". Česká zbrojovka vyrábí provedení A1 s možností střelby v samočinném (full-auto) režimu a provedení S1 s možností střelby v samonabíjecím (semi-auto režimu). Verze A1 patří do výzbroje různých ozbrojených složek po celém světě a verze S1 si také našla mnoho fanoušků sportovní střelby po celém světě. Nejrozšířenější verzí je kalibr 9 x 19 (Luger). Repliku této zbraně ve formě airsoft samopalu nevyrábí nikdo jiný než dánský výrobce airsoft zbraní ActionSportGames A/S (ASG), a to od roku 2014 a dodnes tato replika obdržela mnoho ocenění.

Základní popis airsoft samopalu SCORPION EVO 3 A1

Airsoft samopal SCORPION EVO 3 A1 je dodáván v černé ilustrované krabici, v jejíž vnitřní části naleznete také obrázkový návod. Obsahem balení je zbraň, jeden zásobník a odnímatelná mířidla (cílník + muška). Už na pohled nabudete pocitu, že se nejedná o levnou hračku nebo o airsoft provedení pro začátečníky. Tento pocit je ještě více umocněn okamžitě, než tento airsoft samopal chytíte do ruky.

Realistická hmotnost 2 300 g je dosažena použitím kombinace kvalitních kovových a polymerových dílů. Kovové díly jsou zpracovány na CNC strojích, vnější obal je vyroben z polymeru. Tato airsoft zbraň ze série Proline není žádná made in China nebo Tchaj-wan, je vyrobena a poskládána v Dánsku.

Na zbrani nechybí spodní, boční a vrchní montážní lišty, které umožňují instalaci široké škály příslušenství, jako např. kolimátor, taktická svítilna a laserový zaměřovač. Pažba je sklopná a zároveň teleskopická. Tlačítko vypouštění páčky závěru a páčka závěru se nachází na levé straně. Tlačítko vypouštění zásobníku a přepínač režimu střelby se nachází z obou stran. Na těle nechybí ani tři očka pro použití nosného popruhu (řemene). Hlaveň je zakončena závitem, na který lze nainstalovat tlumič.

Technické parametry SCORPION EVO 3 A1

Airsoft samopal SCORPION EVO 3 A1 disponuje energií střely až do 1.40 J a úsťovou rychlostí do 400 fps (120 m/s). Energii zbrani dodává tenká Li-Po baterie 11.1 V, která se vkládá přes předpažbí do těla. Typ konektoru je T-Plug (T-Dean). Samozřejmostí je také možnost provést upgrade. Zásobník je pro tuto zbraň specifický a má kapacitu 75 kuliček 6 mm BB. Vzhledem k výkonu tohoto airsoft samopalu můžete použít širokou škálu hmotností kuliček (od 0.20 g do 0.30 g). Oboustranný přepínač režimu střelby je vybaven čtyřmi polohami (safe, semi-auto, 3-shot burst, full-auto). Nastavitelná funkce Hop-Up je samozřejmostí. Celková délka je v závislosti na nastavení pažby v rozmezí od 425 do 625 mm. Délka hlavně je 208 mm a hmotnost je 2 300 g.

Specifika modelu SCORPION EVO 3 A1

Ve výbavě tohoto modelu nechybí ani možnost rychlé výměny hlavní pružiny (Quick spring change), elektronická spoušť (Mosfet), elektronicky kontrolovaný GEARBOX, motor Ultimate, oboustranný přepínač režimu střelby se čtyřmi polohami, bronzová hlaveň o průměru 6.03 mm, funkce empty magazine detection, díky které nestřílí, pokud ve zbrani není nabitý zásobník, součástky opracované na CNC strojích, pokročilá řídicí jednotka (ECU) a jiné.

Závěr

Na závěr konstatujeme, že se opravdu jedná o seriózní repliku samopalu SCORPION EVO 3 A1 ze série Proline. Výkon, dostřel a nástřel na terči opravdu potěší. Zajímavý dojem dodává možnost střelby po třech střelách (3-shot burst). Zvuk během střelby je zajímavý, je slyšet, že uvnitř samopalu se nacházejí kvalitní díly. Před prvním výstřelem je třeba natáhnout páčku závěru a spustit ji pomocí tlačítka vypouštěče. Zbraň díky funkci empty magazine detection nedokáže střílet naprázdno. Páčku závěru lze přehodit z levé na pravou stranu, což potěší leváky.

Minusem je snad jen komplikovanější instalace baterie přes předpažbí a přepínač režimu střelby může zejména větším rukám mírně překážet. Součástí balení není baterie a nabíječka, což ovšem airsoft zbrani ze série Proline nelze vytknout. Každý zkušený hráč si umí vybrat správné příslušenství.

Nezapomínejte na to, že airsoft zbraně s takovou pokročilou elektronikou nesmí být napojeny na baterii, pokud zbraň nepoužíváte. I pár hodinové napojení baterie bez používání (střelby) může baterii vybít. Úplné vybití Li-Po baterie může mít následně za následek její nenávratné poškození.

 

Přidat komentář

...

Přidat reakci na komentář:

... Zrušit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze